афиш

Начало | афиш | „Спящата красавица“ ще зарадва децата на Плевен през май

„Спящата красавица“ ще зарадва децата на Плевен през май

Аз детето | 2023-04-26

„Спящата красавица“ ще зарадва децата на Плевен през май

Спящата красавица“ ще зарадва децата на Плевен през май. Драматично-кукленият театър „Иван Радоев“ създаде новата си премиера за малките зрители по обичаната в цял свят творба на Братя Грим, съобщиха от културния институт за БТА.

Драматизацията и режисурата са дело на Ива Николова, музиката – на Ангел Бешев, а мултимедията – на Димитрис Георгиев. Участва театралната студия при театъра с художествен ръководител Адриан Филипов. Създателите на новото представление с феи, магии и вълшебства ще го покажат за първи път пред децата и техните родители на 12 май – петък, и на 13 май – събота, от 19:00 часа. Така театърът ще продължи установената през годините традиция за съботни представления пред детска аудитория, с която приобщава малчуганите на Плевен към живото сценично изкуство.

Плевенският театър е подготвил за месец май общо седем представления „за децата и за възрастните, които не са загубили детската си вяра в доброто“, както посочват организаторите им. На 5 май малчуганите ще научат „Мечешка приказка“ от Ян Вилковски, постановка, сценография и кукли на Дориана Гълъбова, сценичен вариант на Теодора Гълъбова. История за малкото костенурче Франклин по творба по Полет Буржоа ще бъде представена на 10 и 26 май. Режисьор е Дориана Гълъбова. Спектакълът „Безценното камъче“, създаден по българска народна приказка под режисурата на Ива Николова, ще се срещне със зрителите на 20 май. Не по-малък е интересът и към постановката „Грозното патенце“ по Андерсен, която ще бъде показана за пореден път на 23 май. Сценичният вариант е на Теодора Гълъбова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град