афиш

Начало | афиш | Куклен спектакъл възпитава децата в опазване на околната среда

Куклен спектакъл възпитава децата в опазване на околната среда

Аз детето | 2022-11-08

Куклен спектакъл възпитава децата в опазване на околната среда

Страшната планина“, на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, е най-новото заглавие в репертоара на Кукления театър в Търговище. Премиерното представление ще се играе на 8 ноември от 18 часа.

Спектакълът запознава малките зрители с проблема за замърсяването на природата и насочва вниманието им към възможностите за разделно събиране на отпадъците. Идеята на режисьора е да провокира положителна промяна в поведението и да промени нагласите на децата към опазване на градските пространства и околната среда.

На куклената сцена децата ще се запознаят с трима неразделни приятели – костенурката Ния, видрата Катя и водното конче Чечо. Те живеят край малко езеро, сред красивата природа, и редовно и старателно почистват своя дом. Недалеч от тях се издига огромна планина, наричат я Страшната планина, защото отвъд нея се чува ръмженето на непознати чудовища.

Един ден Страшната планина внезапно се срутва и затрупва малкото езерце. Ния, Катя и Чечо се озовават сред боклуците, от които планината е издигната, защото тя всъщност се оказва градското сметище, а „чудовищата“ са камионите от „Чистотата“.

Тримата приятели решават да открият виновника и се впускат в едно динамично приключение, което ги отвежда в града на хората. А с кого ще се срещнат там и дали той ще успее да им помогне, ще разберете, ако гледате представлението на ДКТ Търговище – „Страшната планина“.

В ролите са актьорите: Милен Алексиев, Диляна Димитрова, Моника Угренова.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град