покани

Начало | покани | Детски спортен турнир в София ще покаже игрите на мама и тате

Детски спортен турнир в София ще покаже игрите на мама и тате

Аз детето | 2022-09-24

Детски спортен турнир в София ще покаже игрите на мама и тате

Спортният турнир „Ала-бала-ница – игрите на мама и тате“ ще се проведе през октомври в София. Събитието е част от инициативата „Играем ЗаЕдно“ на издателство „Ентусиаст“. Турнирът включва автентични ретро игри от 80-те години, сред които са „Народна топка“, „Скачане на ластик“ и „Пиян морков“. Вдъхновена от новия детски роман „Ала-бала-ница“ с автор Силвия Валентино и художник Лада Янкова, спортната инициатива има за цел да обедини родители и деца, като ги насърчи да прекарат повече време заедно в забавление на открито.

Събитието ще се проведе на 8 октомври (събота) от 10:00 до 14:00 часа в столичния парк „Борисова градина“ около лятната сцена и паметника на Дико Илиев. Всички желаещи да участват в надпреварата трябва предварително да се регистрират в официалния уебсайт на събитието – www.igraemzaedno.bg, където могат да се запознаят с програмата и регламента за участие в игрите.

Освен класическите игри на открито „Ала-бала-ница – игрите на мама и тате“ ще включва специален кът за рисуване, където малките творци ще могат да разгърнат въображението си с помощта на художничката Лада Янкова. Всички активности в турнира са вдъхновени от историята в „Ала-бала-ница“, най-новото попълнение в колекцията от издания за деца на „Ентусиаст“. Книгата връща читателите в 80-те години на XX век, а главната героиня Лили ги повежда на чудна разходка из улиците на Варна. „Ала-бала-ница“ запознава децата с игрите от близкото минало, а родителите с умиление си припомнят за стрелянето с прашка, скачането на ластик, вечно ожулените колене и топлите дни, неусетно преминали в безброй забавления.

Събитието „Ала-бала-ница“ е отворено за всички граждани и гости на столицата заедно с техните деца. За най-пъргавите участници и семейства са осигурени специални награди от спортен магазин Sport Depot. Организаторите ще се погрижат за безопасността по време на провеждане на състезанията и сигурността на децата и техните придружители.

Турнирът ще се проведе под патронажа на кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град