покани

Начало | покани | За първи път в Стара Загора ще се проведе детски артфестивал „Промая“

За първи път в Стара Загора ще се проведе детски артфестивал „Промая“

Аз детето | 2022-09-12

За първи път в Стара Загора ще се проведе детски артфестивал „Промая“

Всички деца, младежи и родители имат покана за първия Детски артфестивал „Промая“, който ще се проведе в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общината, цитирани от БТА. Събитието е два дни – 13 септември от 10:30 до 17 часа и 14 септември от 10 до 13 часа в парк „Пети октомври“. По Кестеновата алея ще има организирани артработилнички, които ще приканват към творчество и групови занимания.

Организаторите – Община Стара Загора, Travel Craft Club и НЧ „Родина-1860“, са подготвили повече от 20 разнообразни дейности, напълно безплатни, в които децата могат да вземат участие, да творят и да отнесат направеното вкъщи.

През първия ден ще има шоу с научни експерименти за деца. „Облак от щастие“, сътворен от вълшебни балончета, превръщащи се в дим при допир, овладяване на огън с една ръка, както и пресъздаване на „Големия взрив“, гейзер и още куп научни вълшебства ще очароват малки и големи. Демонстрацията на магията на науката ще започне в 11 часа и ще продължи до 17 часа, като на всеки 30 минути ще започва отначало.

Няма как детският празник да не включи и любимите сапунени балони. Ще има още атрактивни занимания като екоателие, „Цветно пликче сам сгъни“, рисуване на магнитчета, изработка на животни от помпони, ателие за книгоразделители, слънчица с дървени модули, бижута от мъниста, комбинативни колажи, изложба на измислени създания, оцветяване на културните забележителности на Стара Загора, изработка на 3D макет на Художествената галерия и много други пробуждащи въображението дейности. Входът е безплатен.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град