покани

Начало | покани | Безплатен музеен тур за Деня на Независимостта предлага Военноисторическият музей

Безплатен музеен тур за Деня на Независимостта предлага Военноисторическият музей

Аз детето | 2022-09-21

Безплатен музеен тур за Деня на Независимостта предлага Военноисторическият музей

Безплатен тематичен музеен тур в деня на Независимостта предлагат на своите посетители от Националния военноисторически музей в София. На 22 септември (четвъртък) Националният военноисторически музей ще работи с обичайното си работно време и входни такси.

От 11.00 и 14.00 часа посетителите ще имат възможност да присъстват на безплатен тематичен тур, посветен на годишнината от обявяването на Независимостта, съобщават от музея. Посетителите ще могат да се върнат 114 години назад и ще се запознаят с вещите и историите, пренесли през времето духа на историческия акт, ознаменувал стремежа на българския народ за равноправно присъствие на картата на Европа като самостоятелна държава.

Сред въздействащите експонати, представящи този бележит ден, са държавният печат на Княжество България, най-високото отличие на Царство България – орден „Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий“, отличия, посветени на обявената независимост, униформата и шашката на цар Фердинанд, униформата, пистолета „Браунинг“ и част от отличията на генерал-лейтенант Данаил Николаев, военен министър в правителството на Александър Малинов, автентични фотоси и документи.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град