покани

Начало | покани | Ден на японските бойни изкуства и традиции ще показва на малки и големи красотата на японската култура

Ден на японските бойни изкуства и традиции ще показва на малки и големи красотата на японската култура

Аз детето | 2022-10-06

Ден на японските бойни изкуства и традиции ще показва на малки и големи красотата на японската култура

Ден на японските бойни изкуства и традиции ще има тази събота в района около НДК. Събитието се провежда за осми пореден път и е организирано от клуба „Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай“ и Посолството на Япония у нас, съобщават от НДК. Различни клубове по бойни изкуства ще демонстрират своите умения и ще направят демонстрации на открито. Ще бъдат представяни и традиционни и съвременни изкуства като икебана, калиграфия, кири-е, темари, суми-е, хайку, пиксел арт. Специален акцент отново ще е гостуващият мобилен храм Микоши.

Графикът е разделен по часове, като през целия осми октомври ще има активности за публиката на място. Между 10:00 и 11:00 ч. ще има шинтоистки ритуал, тръгващ от билетния център на НДК, който представлява шествие с мобилен храм. Подобни шествия са неделима част от традиционните японски празници и фестивали. Цялата обиколка с микоши ще бъде по дължина на фонтаните, успоредно на булевард „Витоша“.

В 11:00 ч. предстои официалното откриване с приветствия от страна на организаторите и с програма, подготвена от ученици, които изучават японски език. Между 11:45 и 12:00 ч. присъстващите ще могат да се насладят на традиционна чаена церемония „Чадо Урасенке“. От 12:00 до 14:00 ч. е спектакълът-демонстрация „Духът на японските бойни изкуства в България“. В него ще има представяне на основните школи в японските бойни изкуства.

Този сегмент е последван от учебна тренировка на деца от айкидо клуб. До края на месеца в три града от страната – София, Пловдив и Варна, предстоят още събития от програмата на 33-тите "Дни на японската култура в България“.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град