Инициативи

Начало | Инициативи | „Деца даряват на деца 2023“ – VIII Коледен благотворителен базар на Столична библиотека

„Деца даряват на деца 2023“ – VIII Коледен благотворителен базар на Столична библиотека

Аз детето | 2023-12-11

„Деца даряват на деца 2023“ – VIII Коледен благотворителен базар на Столична библиотека

Традиционният благотворителен базар „Деца даряват на деца“, организиран от Столична библиотека, НЧ „Бели брези – 2007“ и ЦДГ „Брезичка“ се провежда за осми пореден път.

На базара са представени оригинални коледни сувенири и картички, изработени от децата от ЦДГ „Брезичка“, на символичната цена от 2 лева. Със събраните средства се закупуват специализирани игри и пособия за деца със специфични образователни нужди.

Тази година към Осмата коледна благотворителна кампания се присъедини и театър „Възраждане“. На 11 декември т. г. от 10:00 ч. театърът представи за децата от ЦДГ „Брезичка“ безплатно благотворително представление „Подаръци за дядо Коледа“. Спектакълът, адаптация по книгата „Елхата“ на финландската писателка Туве Марика Янсон, е интерактивно представление с много танци, игри и фокуси.

След представлението с кратка литературно-музикална програма в Мраморното фоайе на библиотеката официално се открива коледният благотворителен базар „Деца даряват на деца 2023“. В мраморното фоайе посетителите на Столична библиотека могат да разгледат и изложбата с постери „Рождественски икони“. Експозицията представя икони от различни български иконописни школи, вдъхновени от най-светлия християнски празник – Рождество Христово, и са малка извадка от богатата колекция от ценни графични издания на Столична библиотека.

Базарът и изложбата са отворени за посетители от 7 до 31 декември т. г.

„Каним всички граждани и гости на столицата да посетят благотворителния базар „Деца даряват на деца 2023“ и да закупят атрактивен коледен сувенир, като така се включат в благородната традиционна дарителска кауза“, казват от Столична библиотека!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град