Инициативи

Начало | Инициативи | Стани таен Дядо Коледа: Дари нов подарък или пакетирано лакомство за някое уязвимо дете

Стани таен Дядо Коледа: Дари нов подарък или пакетирано лакомство за някое уязвимо дете

Аз детето | 2023-11-27

Стани таен Дядо Коледа: Дари нов подарък или пакетирано лакомство за някое уязвимо дете

Магията на Коледа започва в детството с подаръците под елхата и висящите чорапи пълни с лакомства. Със споделената празнична храна с мама, татко, баба и дядо, и по-големите или по-малки братя или сестри. Това е времето, когато децата създават своите спомени с много щастие и любов – вид магия, която остава за цял живот.  Но има много деца, които живеят в социално слаби семейства. За тях Коледата е всичко друго, но не и магия. Без подаръци, без лакомства, без празнична храна. Те са тези, които плащат най-високата цена. 

Повече от 300 хиляди са социално слабите семейства в страната. 8 от 10 деца живеят в материални лишения, защото семействата им са с ниски доходи. Около 32 хиляди са децата с увреждания и затруднения в развитието, чиито родители изразходват всичките си средства за тяхното здраве и образование и всичко друго е на заден план. Знаете ли, че някои от тези деца не са опитвали шоколад от години. 

Можете да помогнете на тези деца да почувстват магията на Коледа – магия, която да остане в техните спомени за цял живот. За тези деца няма много време за създаване на щастливи спомени, защото детството е кратко, но и ценно.  Стани таен Дядо Коледа като дариш нов подарък или пакетирано лакомство за някое уязвимо дете.  В къщата на „Ротари България“ можете да донесете своята магия, която след това те ще предадат на тези деца. Една част от даренията ще бъдат доставени на децата чрез Ротари клубовете в страната. Останалата част ще бъдат споделени към партньорски хуманитарни организации, които също се грижат за уязвимите групи в обществото. 

И понеже магията на Коледа са не само подаръците, а топлина, любов и отношение, заповядайте с мама и татко. Нека заедно да станете тайния Дядо Коледа за друго дете. В специалната къщичка всяко дете може да напише писмо, което да стопли сърцето на друго дете. 

„Ротари България“ вече 90 години работи в подкрепа на местните общности, за да могат повече хора да сбъднат мечтите си за по-добър живот. За последните 30 години, чрез хуманитарна дейност като доброволци, са ангажирани с мисията да помагат в сфери като образование, здравеопазване, екология, икономическо развитие, както и да подкрепяме професионалното и личностно развитие на младите хора.

И в тази мисия, децата винаги са били основен приоритет. 

Къде можете да ги намерите? 

Sofia Christmas Fest, НДК, парка до Кино Кабана.  Къщичка номер 9 

Кога?  От 20 ноември до 17 декември, всеки работен ден от 17:00 до 21:00 часа, а през почивните дни от 10:00 до 21:00 часа. 

Как да дарите магия?

Заповядайте със семейството в къщичката. Донесете нов подарък и лакомства. А добрите хора там ще ви помогнат да напишете своето послание като таен Дядо Коледа.  Нека покажем своята съпричастност и подкрепа към тези деца, които са принудени да се задоволят с по-малко дори по време на най-светлите празници.  Тези деца се нуждаят от таен Дядо Коледа и това можеш да бъдеш Ти!

Един малък жест, а толкова много топлина, любов и усмивки!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град