Инициативи

Начало | Инициативи | УНИЦЕФ организира първа национална конференция „Заедно за безопасен интернет за децата в България“

УНИЦЕФ организира първа национална конференция „Заедно за безопасен интернет за децата в България“

Аз детето | 2023-11-07

УНИЦЕФ организира първа национална конференция „Заедно за безопасен интернет за децата в България“

УНИЦЕФ организира първа национална конференция „Заедно за безопасен интернет за децата в България“ на 9 ноември, съобщиха от Детския фонд на ООН в България. Форумът се организира в партньорство с МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Национална мрежа за децата, Асоциация „Родители“ и Центъра за безопасен интернет. Конференцията е посветена на темата за безопасността на децата в дигиталния свят и има за цел да насърчи диалога, споделянето на знания и опит, както и подобряването на националните усилия за безопасен интернет за децата и младите хора в България.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ – България, граждански, родителски и младежки организации, както и представители на бизнеса, ще участват в дискусии за ползите и възможностите, които дигитализацията и интернет носят за децата, но и за видимите и доказани опасности за тях като дезинформация, кибертормоз, вредно и незаконно съдържание, сексуална злоупотреба и експлоатация на деца, съобщиха от УНИЦЕФ.

Данни на УНИЦЕФ, оповестени на 20 ноември – Световният ден на детето, показват, че всяко седмо дете в България съобщава, че е било жертва на онлайн тормоз и преследване, особено в сайтовете на социалните медии.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град