фокуси

Начало | фокуси | Бързият фокус на великия Оз

Бързият фокус на великия Оз

Аз детето | 2014-09-11

Бързият фокус на великия Оз

Може би не сте чували за Великият Оз, но има и защо. Той е един от първите фокусници в света и отдавна вече не е толкова известен, а би трябвало, защото той се смята за един от основателите на магията и е роден именно днес. Той е измислил много от фокусите, които всички правят днес, но те често забравят за него или пък никой не е сетил да им каже. За да бъдете едни истински фокусници днес ще ви покажем как да почетете Великият Оз, а именно чрез един от неговите "бързи фокуси". Той ги е нарекъл така, не защото са много лесни, а защото ги използвал за запълване на времето, докато асистентите му подготвят сцената за следващия голям фокус. Въпреки това те са били изключително забавни и интересни за публиката. Запомнете, че колкото и прост да изглежда този номер той е от тип "манипулация" и затова изисква предварителна подготовка, за да го направите естествено и разбира се три монети.

Представете си, че слагате три монети на масата и молите един зрител да ги вземе, като в същото време брои „една, две и три“. След това го помолете да ги остави и да продължава да брои „четири, пет и шест“ и най-накрая да ги вземе „седем, осем и девет“. След това вие повтаряте операцията, но крайното число винаги е десет. Изглежда невъзможно, но...

Вземете монетите в ръката си и ги оставете на масата, като в същото време броите „едно, две и три“. Покажете една от тях и кажете „четири“. Вземете останалите две казвайки “пет и шест“. Вземете тази, която и на масата и преброите „седем“ и най-накрая оставете и трите, които са в ръката ви изброявайки „осем, девет, десет“.

Това е всичко!



Коментари
3 коментара

Анна Русинова, 9 г.,

Публикувано на 11.09.2014

И кво трябва да стане по-нататък? Като се направи целия фокус?

Edito BG, 10 г.,

Публикувано на 09.01.2015

не разбрах ни6то

Ванина Мирчева, 11 г.,

Публикувано на 12.08.2015

Добър и умен фокус

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град