фокуси

Начало | фокуси | Вълшебната хартиена торбичка

Вълшебната хартиена торбичка

Аз детето | 2014-10-03

Вълшебната хартиена торбичка

На вашето внимание млади фокусници представяме един лесен и ефектен трик, с които ще докажете на вашата публика, че наистина имате вълшебна хартиена торбичка, макар че тя изглежда съвсем обикновена. Чрез този трик можете да промените всичко, което влезе в торбата. Например представете си как слагате в торбичката връзки за обувки, казвате едно заклинание и те излизат идеално завързани една за друга без вие или някой друг да сте пипали торбичката. Вълшебно е нали? Или пък вкарвате парчета картон, а когато ги изкарате те вече не са парчета, а цял непокътнат лист. Този ефект на фокуса, превръщането на едно нещо в малко по-различно, във фокусническия свят се нарича „трансформация„. И така готови ли сте за фокус с трансформация...

Както разбрахте за фокуса ще ви трябва две хартиена торбички и нещо като връзки за обувки, панделки или картон (най-ефектно обаче би ле получило с няколко скъсани и няколко здрави салфетки), а да и ножица. Първото което трябва да направите е да направите едната торбичка малко по-малка от другата. Направете това, като просто изрежете малко от върха на торбичката при отвора. Здравите салфетки напъхайте в по-малката торбичка, която преди малко сте изрязали. След това пъхнете малката торбичка в голямата. Това е цялата подготовка.

Когато вече сте излезнали пред публиката си покажете им празната хартиена торбичка, тоест не отваряйте малката, която е вътре, а само голямата. Може би затова ще се изкисква малко тренировка, но ще сме сигурни, че ще овладеете номера бързо. След това духнете в торбичката така че да се надуе, кажете вълшебни думи и я спукайте и какво става.... Магия отдолу излизат чисти и цели салфетки.
Сигурно вече разбрахте и къде точно се крие тайната, когато спукате торбичката, всъщност се пука и вашата "скрита" торбичка и от нея се вадят салфетките. Просто, но много ефектно.
 



Коментари
1 коментар

Теодор Янакиев, 9 г.,

Публикувано на 03.10.2014

Много оригинална идея!Харесва ми!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град