фокуси

Начало | фокуси | Магия с думи

Магия с думи

Аз детето | 2015-01-22

Магия с думи

Светът на фокусите е наистина магически и невероятен. Те са събрали в себе си всичко най-хубаво: те са интересни, забавни, вълнуващи, красиви и неочаквани. Фокуси може да има с всичко – от най-популярните с карти, до най-интересните и странни като например с пясък, банан или дори думи. Всъщност знаете ли, че най-голямото вълшебство се крие в думите. Най-добрите фокуси не стават с предмети, а с думи. Думите са най-магическите неща в целия свят. Благодарение на тях можем сега да ви кажем и това, какво по-магическо? Но стига сме говорили за думите, нека минем към най-интересното – фокусът, който сам ще ви докаже колко магически могат да бъдат думите.

За да направите фокуса разбира се ще ви трябва публика, но като един истински фокусник ще имате нужда и от доверен асистент. Запомнете, че без него няма как да направите фокуса. Ще ви трябват и молив, химикалка и гумичка.

Едно от най-важните неща, които трябва да направите след като сте си набавили тези материали и верен помощник е да говорите с него за фокуса разбира се. А защо не и да го изрепетирате 1-2 пъти и най-великите фокусници правят репетиции. Обяснете на вашия асистент, че за да се получи фокуса той трябва да се старае много като вас и да запомни следните неща: ако публиката избере моливът, това означава: „Влез“, ако избере химикалката – „Ела“, а за гумичката – „Вече можеш да дойдеш“. Може би и на вас и на него това се струва странно, но е важно. Четете по-надолу и ще разберете всичко. След като сте запомнили това можем да продължим.

Излезте пред публиката си и поставете молива, писалката и гумичката пред вас и тях. След това им обяснете накратко как и думите имат магическа сила. Можете да използвате това, което ви казахме в началото или да измислите нещо ваше, още по-хубаво. След това помолете асистента си да излезе от стаята. Кажете на един човек от публиката да си избере предмет. Всъщност защо пък не и публиката ви да е само от един човек – пак си е чудесно. И така, след като той си избере предмета, помолете го да викне асистента ви обратно вътре с думите Влез“, „Ела“ или „Вече можеш да дойдеш“ в зависимост от това, кой предмет е избрал. Ето тук отново идва много важната роля на асистента, той трябва да се сети, кой предмет е избран от думите. След това вие го попитайте кой е предмета и той ще каже точно този, който е избран.

Е, не са ли тези думи толкова вълшебни? ;-)



Коментари
5 коментара

shasi ashimova, 10 г.,

Публикувано на 27.01.2015

Iskam fa sr nayca na fokosi

nqma ime ne kazvam, srede г.,

Публикувано на 04.02.2015

ne go pro4etoz tozi fokys no moze da ne go pro4eta zastoto moze da e tap.

тайно тайно, 11111 г.,

Публикувано на 09.04.2015

става

Жаклин Стоянова, 10 г.,

Публикувано на 15.05.2015

Все още не съм опитала фокуса, но ми се струва, че няма да се получи.

рени , ,

Публикувано на 09.08.2015

Много интересен фокус!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град