фокуси

Начало | фокуси | Магическата тръба

Магическата тръба

Аз детето | 2014-06-14

Магическата тръба

Фокусът, който ще ви представим сега всъщност е много интересен и съчетава в себе си две любими наши, а надяваме се и ваши занимания. По-точно – изработването на разни красиви неща и правенето на интересни фокуси. Това е много хубаво, не само защото ще се занимавате повече време, но и защото после може да си запазите красив сувенир от един изключително успешен фокус. А самият фокус е следният – представете си, не, всъщност това ще е реалност и факт, вие ще изработите магическа тръба, която е напълно празна тръба и все пак магически произвежда продукти, като например ленти или копринени носни кърпички. Стана ли ви вече интересно и любопитно? Нека тогава разберем и как се прави фокусът.

За фокуса ще ви трябват:
два листа хартия – най-стандартни от скицник
самозалепваща се лента
нещица за производство, като панделки или носни кърпички
ножица

Тайната на фокуса не се състои в нищо друго, освен във вълшебната тръба, която сега ще ви кажем как да изработите.

Какво още да направите:
Навийте единия лист като цилиндър, а другия като конус, както е показано на картинката. Единият край на конуса трябва да бъде приблизително със същия диаметър на цилиндъра, докато другият край трябва да бъде малко по-малък.

Поставете конуса в цилиндъра и отрежете допълнителните ръбове на конуса, които стърчат. Гледано от външната страна, ще имате нещо, което изглежда като нормален цилиндър, който е направен от хартия.
Ако желаете, можете да украсите тръбата със стикери или рисунки, например магьоснически шапки, зайци и други подобни неща, характерни за един фокусник.



Сега и най-голямата тайна на фокуса. Когато вашата публика поглежда надолу в единия край на тръбата, този с по-малкия край на конуса, те виждат това, което изглежда като нормален цилиндър. Откриването на гърба на тръбата е всъщност по-малък, отколкото би трябвало да бъде – перспективата е малко встрани – но зрителите няма да забележат. От ваша страна, когато погледнете надолу в цилиндъра, ще видите малко тайно отделение, в което можете да си скриете неща и да ги изваждате оттам. Преди да представите фокуса, сложете няколко неща в „тайното отделение“. След това излезте пред публиката и покажете затворения край на тръбата, така те ще се убедят, че тя е празна. Ако желаете, можете да държите тръбата до окото си, точно както бихте го направили с телескоп и да позволите на публиката да види окото и да се увери в „празната“ тръба. След това просто извадете лентите или каквото сте сложили в тръбата и се насладете на изненаданите погледи.



Коментари
3 коментара

Диана Николова, 10 г.,

Публикувано на 21.07.2014

Здавейте, Според мен има страшно много правописни грешки и не се разбира начинът по който трябва да се направи фокуса.Моите извинения, ако греша.

Ева Борисова, 11 г.,

Публикувано на 05.08.2014

Супер лесен и ефектен фокус.Благодаря спасена съм.

Мария Стефанова, 13 г.,

Публикувано на 17.08.2014

Диана , много точно е обяснено...това ,че ти ни си разбрала не значи ,че не е добре обяснени ;)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град