фокуси

Начало | фокуси | Загадката с трите цвята на Стюарт Джеймс

Загадката с трите цвята на Стюарт Джеймс

Аз детето | 2014-01-29

Загадката с трите цвята на Стюарт Джеймс

Първото нещо, което трябва да уточним за този фокус и за което и вие сигурно се питате е кой е този Стюарт Джеймс и какво общо има със загадките и цветовете. Стюарт Джеймс е стар американски кино- и театрален актьор. Това е основното му занимание, но също така е и известен любител фокусник. Не всеки, на който фокусите са му хоби успява да измисли свой, който да стане толкова популярен, но г-н Стюарт е успял. Предполагаме, че повечето от вас не знаят този фокус, но сега ще поправим това.

Този фокус е много интересен и не е никак труден. За него обаче ще са ви необходим и малко реквизит. Общо взето този реквизит включва доста видове картони с различни размери:

  • три картончета с големината на карти за игра;
  • още един картон – двойно по-голям от другите, който трябва да сгънете по средата като картичка;
  • и още едно картонче с големината на визитна картичка;
  • плик за писма;
  • три неголеми кръгчета със зелен, червен и син цвят;
  • лепило;
  • ножица;


За да бъде по-ясно и за да привлечем повече интереса ви към фокуса след всичкия този картон, първо ще кажем какъв ефект ще постигнете, когато го покажете пред публика. Представете си как показвате три бели картона на публиката, като на всеки от тези картони има залепено по средата едно цветно кръгче. След това молите зрител да избере един от трите цвята и да го каже на висок глас. До тук нещо впечатляващо, но... се оказва, че вие вече отдавна знаете, кой от трите цвята ще избере вашият зрител.
Впечатляващ ефект, не мислите ли?

Как обаче да го постигнете – повярвайте, много е лесно. Първо ще ви припомним, че кръгчетата трябва да са в следните цветове: зелено, червено и синьо. След това с помощта на лепилото залепете всяко кръгче на всеки един от трите картона. Тях приберете в сгънатия като картичка голям картон, а него – в плика за писма. Това разбира се направете, преди да излезете пред публиката.
След като вече сте пред нея покажете ѝ плика и картончетата и извикайте доброволец, който да си избере един цвят от споменатите зелено, червено и синьо. А за да познаете, кой е избрания цвят направете следното (отново предварително): на едно от картончетата, например това с червеното кръгче, напишете с молив: "Ще избереш червения цвят". На прегънатия картон, отвътре, напишете "Ще избереш зеления." и вътре в плика на най-малката картичка, за която публиката не знае, ще напишете: "Избраният цвят е син". Когато ви кажат цвета, който са избрали, само трябва да преминете и да покажете надписа, който показва, че сте познали.

Важно е, когато започвате фокуса, да извадите прегънатия картон много внимателно и да оставите плика на масата. А като показвате трите карти с кръгчетата с различен цвят се стремете никой да не види, че има нещо написано на вътрешната им страна.“

Успех с фокуса, дано смаете всички.

Снимка: ecx.images-amazon.com

Вижте още:
Вълшебните бумеранги
Пръчица променяща цвета си

 



Коментари
1 коментар

Fefoto Fefof, 10 г.,

Публикувано на 31.01.2014

До Редакцията : Извинете, че пиша тук, но бихте ли могли да подобрите даунлоуд центъра, защото наистина нещата за теглене там много ми харесват, но са малко. Предварително много ви благодаря!

От редакцията: Ще го направим разбира се. В момента работим по подобряването на целия сайт.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град