фокуси

Начало | фокуси | Химикалката, която може да изчезва

Химикалката, която може да изчезва

Аз детето | 2014-09-17

Химикалката, която може да изчезва

Както вече на всички е станало ясно училището започна. Време е за домашните, уроците и по-малкото свободно време за фокуси. Но всъщност кой е казал, че няма време за фокуси. Точно в училище е момента да разберете и докажете колко добри фокусници сте станали през лятото чрез едно импровизирано представление. И ако не можете да донесете шапките си и вълшебните пръчки в училището, не се притеснявайте. Точно затова сме ви подготвили този фокус. За него трябват единствено неща, които могат да се намерят в училище, а именно – химикалка и кърпичка. Точно затова нарекохме този фокус "училищен". Но ако нямате копринена кърпичка ;-) и една еднократна салфетка върши същата работа. Пригответе се да смаете съучениците си в междучасието. Фокусът е прост, но много ефектен. Покривате с кърпичка една химикалка и тя просто... изчезва! Готови ли сте да разберете как става това?

Вземете химикалката с кърпичката, тоест вземете химикалката и отгоре я покрийте с кърпичката. Всеки трябва да види очертанията на химикалката под кърпичката (във вертикално положение). Като я покриете, трябва да повдигнете показалеца си, който ще задържи кърпичката докато оставяте химикалката да се изплъзне в ръкава ви. Повдигнете кърпичката... А, химикалката е изчезнала!

Е, това е всичко, става лесно с малко практика. Пожелаваме ви успешна учебна година и помнете – време за един добър фокус се намира винаги!

Снимка: freeimages.com



Коментари
2 коментара

Ева Петрова, 9 г.,

Публикувано на 21.09.2014

Браво

Ивана Георгиева, 11 г.,

Публикувано на 27.04.2016

Много як и лесен Фокус...Пробвах го вече в училище,а приятелите ми се изумиха.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град