За родители

Начало | За родители | 7 причини, които ще ви докажат, че е ОК децата да играят на таблет и смартфон

7 причини, които ще ви докажат, че е ОК децата да играят на таблет и смартфон

Аз детето | 2022-01-17

7 причини, които ще ви докажат, че е ОК децата да играят на таблет и смартфон

Конвенционалната мъдрост казва, че времето, прекарано в игра на смартфон и таблет, е загубено. Общото схващане е, че игрите вредят не само на физическото, но и на психическото състояние на децата и че трябва по възможност изобщо да не ги допускаме до тези технологии. И най-много да помогнат само за тренировка на палците на ръцете. Но изчакайте секунда. Не са ли показвали множество проучвания, че ползите от видеоигрите далеч надвишават възприетите негативи? Разбира се ако има ограничения, 1-2 часа игра на ден, не повече! Ако това е така за видеоигрите, тогава не трябва ли игрите на смартфони да се разглеждат по същия начин? Истината е, че има няколко много добри причини, поради които е добре да оставите детето да играе час или малко повече на любимата си игра. А защо не да играете и заедно с него? Така хем ще успеете да го ограничите в момента в който полезното вече е и вредно, ще научите какво харесва детето ви и ще се забавлявате заедно по начин, който не сте подозирали.

1. Игрите със смартфон учат децата да решават проблеми

Игрите на смартфоните учат хлапетата да мислят. Има хиляди игри за смартфони, които са специално насочени към ученето, но дори и най-основните игри като Cut the Rope учат децата да мислят логично и бързо да обработват големи количества данни. Вместо от пасивно поглъщане на съдържание от, да речем, телевизионно шоу, играта на смартфон изисква постоянен принос на играча, за да разкаже историята.

2. Игрите със смартфон са социални

Стереотипът за геймъра на смартфон като социално неудобен юноша е толкова остарял, колкото играта Space Invaders. Много игри за смартфони имат процъфтяващи онлайн и офлайн фен бази и компонент на общността, който силно насърчава социалното взаимодействие.

3. Игрите със смартфон учат децата да не се страхуват от провала

Повечето игри за смартфони са проектирани да позволяват на играчите да успеят и да бъдат възнаградени за този успех. Различните нива на умения и игровата култура за риск и награда, учат децата да не се страхуват от провал и да опитват отново и отново, докато постигнат крайната си цел.

4. Игрите със смартфон подобряват координацията между ръцете и очите

Като цяло всякакви електронни игри помагат за подобряване на координацията между ръцете и очите. Дори и детето ви да няма желание да бъде хирург или часовникар, добрата координация между ръцете и очите е безценно умение, което всеки трябва да притежава.

5. Игрите със смартфон учат на стратегическо мислене

Смартфонните игри учат да мислим обективно както за самите игри, така и за собственото ни изпълнение. Получаваме незабавна обратна връзка за нашите решения и бързо научаваме своите силни и слаби страни.

6. Игрите помагат на децата да се отпуснат

Бързите 15 минути игра на Temple Run или Minecraft могат да са релаксиращи и отпускащи. Това, че децата не ходят на работа и не мислят за сметки, не значи, че не се напрягат от своите детски проблеми. Така че помогнете им да релаксират като постигнат най-добрия си резултат и се превърнат в щастливите и освежени деца, които познавате!

7. Игрите със смартфон сближават семействата

Ако не можете да ги победите, присъединете се към тях. Игрите със смартфон не са само за тийнейджъри. Помолете децата си да ви научат на няколко игри, още по-добре, стигнете до ниво, където можете да ги победите в собствената им игра. Игрите със смартфони никога не могат да заменят Монополи или играта навън, но могат да бъдат също толкова забавни! Ако са с мярка!

Прочетете още:
Компютърните игри: за или противКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град