За родители

Начало | За родители | Как детето ни да кара тротинетка безопасно

Как детето ни да кара тротинетка безопасно

Аз детето | 2021-12-21

Как детето ни да кара тротинетка безопасно

В днешно време става все по-шарено на пътя. Ако допреди няколко години бяхме свикнали да гледаме хората придвижвайки се с автомобили, градски транспорт и велосипеди, то днес има и нови начини за придвижване, като тротинетки, електрически тротинетки, скейтбордове, ховърбордове и други. Може би скоро ще можем да се радваме и на летящи модели, но засега оставаме твърдо на земята.

Децата растат бързо и още докато се усетим те са проходили и проговорили, станали са по-самостоятелни и имат предпочитания и мечти. Много деца са привлечени още от много ранна детска възраст от възможността да притежават собствено превозно средство, като колело или тротинетка, които да управляват сами.

Тъй като основният приоритет на всеки един родител е здравето и безопасността на децата, особено когато става въпрос за динамични дейности на открито, ще ви запознаем с цялата полезна информация, как деца да бъдат в безопасност, докато се наслаждават на детското си превозно средство.

Тъй като всички знаем, че тротинетките са един от фаворитите, които са предпочитани от всички деца, дори и от най-малките, ще си поговорим за тях и за някои основни мерки в случая, които ще гарантират спокойствие за безопасността на децата.

Естествено на първо място трябва да се закупи въпросният продукт, който отговаря на съответните стандарти и предварително сме се запознали с произхода, производителя и марката му. Много е важно стандартите за безопасност да са посочени на опаковката и дори върху самите тротинетки, защото така ще бъдем сигурни, че са спазени всички изисквания при изработката им, а вложените материали са качествени и гарантират минимални рискове при употребата им.

Със сигурност при качествения продукт, ще видите указания и ясна информация за максимално допустимо тегло. Всички хубави тротинетки са съобразени с възрастта, следователно и изборът ви трябва да се води по този важен детайл. Винаги трябва да сте добре информирани за начините на поддръжка на продукта, за да може да вземете мерки периодично и да не допускате рискове при експлоатацията му.

Ето няколко основни и важни правила, които е добре да се спазват за безопасност на децата:

  • Внимание – улица! Улицата не е място, на което децата могат да карат спокойно тротинетки. Има подходящи алеи и паркове, където трафикът не съществува, а повърхностите са гладки.
  • Предпазители и каски – Коленете, главата и лактите на децата трябва да са наистина добре защитени. Има изключително много видове модели и цветова гама, както за момичета, така и за момчета, за да може всяко едно от тях да бъде удовлетворено и да ги използва с радост и удоволствие.
  • Отлична видимост – Децата трябва да използват своите тротинетки предимно през деня, когато е светло и при добра видимост. Единствено и само тогава опасността от инцидент е значително по-малка.
  • Родителска подкрепа – Дали още се учат или вече смело препускат със самочувствие, децата не бива да бъдат оставяни напълно сами. Винаги трябва да сте наоколо и да имате някакъв надзор. Не забравяйте, говорим за деца – те все още нямат развито чувство за координация и могат със сигурност да се натъкнат на неприятности.
  • Насърчавайте според уменията на детето – Прибързването, излишният натиск и липсата на преценка на уменията на детето, могат да му изиграят доста лоша шега. Възрастните са тези, които преценяват и знаят кога да го насърчават и да балансират правилно дозата на приключенията на детето.
  • Обсъждане на безопасността с детето – Винаги обяснявайте на детето за правилата за движение по пътищата, а и не само това. Има редица други детайли, като съобразената скорост, съобразяването с другите участници в движението, избягване на препятствия (дупки, пясък, локви и др.) и други.

Истината е, че родителят е човекът, който поставя добрите основи на детето. Учете го разумно, защото то ще попива всичко от вас и ще иска да подражава на вашия модел.

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град