За родители

Начало | За родители | 7 идеи от учител какво да правите с децата през пролетния уикенд

7 идеи от учител какво да правите с децата през пролетния уикенд

Аз детето | 2024-04-04

7 идеи от учител какво да правите с децата през пролетния уикенд

Децата са почти готови да се освободят от монотонността на училище. Това означава… трябва да ги държим заети. Това е благословия и проклятие. Въпреки че обичаме да прибираме децата си вкъщи без графиците, с които обикновено сме обвързани, също можем да се почувстваме малко стресирани, когато започнем да мислим как ще прекараме часовете свобода без мрънкане, че е скучно. И докато родителският опит не е за подценяване, то учителският е още по-впечатляващ. Така че споделяме с вас 7 идеи от учител как да забавляваме децата през пролетните почивни дни.

Преминаването през всичките 7 може да е малко предизвикателство, така че изберете едно или две и наистина се възползвайте максимално от свободното време с децата си.

#1 – Посетете музей

Изберете местен музей и планирайте посещение. Музеите са примери за неформална среда за обучение. Когато децата са в училище, те са в официална обстановка. Нека се учат по този нов творчески начин.

#2 – Отидете на творчески базар

Може и да звучи скучно и децата ви да не искат да гледат бижута, но през последните няколко години на творческите базари има за всеки по нещо. Бижута и дрехи за вас, ръчно изработени играчки за децата, малко лакомства, че дори и място за забавни снимки и музика.

#3 – Отидете до близка река или блато

На децата, особено на тези, които живеят в града, ще им бъде доста интересно да чуят и видят жаби, патици или просто вода, която не е от мивката или поддържано езеро в парк.

#4 – Срещи с приятели

Децата имат нужда да се свързват с приятелите си извън училище. Пролетната почивка е идеалното време да организирате среща за игра в парка, на плажа или у дома. Позволете на децата си да изразходват енергията си и да играят с приятелите си по-дълго от 15-минутната почивка, която имат в училище.

#5 – Домашни научни експерименти

Друг начин, по който можете да запознаете децата си с учебен предмет извън класната стая, е като направите научен експеримент у дома. Тук имаме страхотни идеи за научни експерименти.

#6 – Свободно писане или рисуване

Често учителите карат по-малките ученици да пишат съчинение или есе как прекарах почивните дни или ваканцията. Можете да промените тази идея, като започнете деня с всякакъв вид свободно писане. И ако детето ви не обича да пише, направете го свободно време за рисуване. В свят, залят от технологии, прекарването на известно време в писане или рисуване е чудесен начин за насърчаване на творчеството.

#7 – Започнете колекция

Това може да бъде просто като колекция от камъчета или сложно като събиране на снимки на определени обекти на телефона. Събирането на неща помага на мозъка да търси и сортира предмети.

Този списък със сигурност не е изчерпателен. Но се надяваме, че ще ви накара да мислите за някои дейности, които можете да използвате, за да създадете спомени с децата си. Това също ще служи като начин да поддържат мозъка си, докато са извън училище. А ученето по нов начин винаги е хубаво нещо!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град