За родители

Начало | За родители | Ето защо детето ви се нуждае от растение

Ето защо детето ви се нуждае от растение

Аз детето | 2024-04-03

Ето защо детето ви се нуждае от растение

Всички знаем колко е полезно да сме сред природата или ако живеем в голям град да имаме нещо от природата у дома. Особено полезно е за децата, не само да са около природа, но и да се учат как да я пазят, както и как да се грижат за нещо живо. Това е чудесен начин да научите децата на отговорност и съпричастност. Но ако посрещането на нов космат член на семейството в дома ви не е в плановете в момента, има друг начин, по който можем да дадем на децата си грижливо изживяване с растение – домашен любимец.

Доказано е, че растенията предлагат на хората, които се грижат за тях, множество ползи за здравето: те намаляват стреса, могат да повишат чувството за благополучие, могат да подобрят качеството на въздуха и дори може да ви направят по-продуктивни. (Освен това, те не пикаят навсякъде по пода.)

Грижата за растенията също може да помогне на децата да научат как да решават проблеми, защото неизбежно те ще забравят да поливат растение за една седмица или ще го харесат твърде много и ще го поливат повече отколкото трябва. Когато можете да видите, че здравето на дадено растение се влошава (за този пример, да кажем, че детето ви е кръстило растението си „Фреди“, защото то може и трябва да кръсти своето растение), това е възможност за семейството да направи малко проучване заедно за да разберете как да върнете сладкия Фреди към предишното му щастливо и здраво аз. Ако Фреди стане твърде голям за саксията си, можете да го пресадите отново заедно и да поговорите как това означава, че той расте и процъфтява. И ако, от друга страна, Фред е отишъл твърде далеч и трябва да бъде оставен да почива, все пак можете да използвате ситуацията като шанс да се прегрупирате, да поговорите какво е проработило и какво не – и след това опитайте отново с Фреди №2.

Ако самите вие не сте големи любители на растенията, Gardening Know How предлага тези предложения за подходящи растения за деца:

  • Змийско растение: Ниски изисквания към светлина и вода с дълги, интересни листа, които се предлагат в различни шарки.
  • Растение паяк: Ниски изисквания за светлина и вода. Тези растения пускат малки висящи листа, които са забавни за гледане и дори могат да се ядат. Е, от котки.
  • Африканска теменужка: С много лесни грижи, тези растения цъфтят красиво и имат меки, мъхести листа, които са забавни на докосване.
  • Алое вера: Тези растения са интересни на допир и могат да успокоят раздразнената кожа. Поставете ги на светъл прозорец.
  • Мимоза: Всички знаем за мимозата, която си свива листата, когато се докосне. А и не е толкова трудна за отглеждане у дома.
  • Венерина мухоловка: Месоядните растения са готини, независимо на колко години сте. Малко по-трудни за грижи, те са по-добри за по-големи деца.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град