новини детски

Начало | новини детски | 6-годишният гайдар Стефан Иванов е победителят в осмия сезон на „България търси талант“

6-годишният гайдар Стефан Иванов е победителят в осмия сезон на „България търси талант“

Аз детето | 2022-05-16

6-годишният гайдар Стефан Иванов  е победителят в осмия сезон  на „България търси талант“

6-годишният гайдар Стефан Иванов е победителят в осмия сезон на „България търси талант“. Новият „Талант на България“ грабна титлата и наградата от 50 000 лв. с убедителните 34% от гласовете на зрителите на bTV по време на живото предаване в неделя вечерта. Втори по вот останаха децата от читалище „Наука – 1901 г.“ гр. Ябланица, а трети – момичетата от балет „ВЕГА“ с техния Пиратски танц. С неподправен чар и безспорен талант да свири на гайда, малкият Стефчо сякаш с лекота пребори конкуренцията при всичките си явявания на сцената на шоуто.

Още с първата си поява в осмия сезон на „България търси талант“ Стефан Иванов предизвика огромно възхищение и интерес към себе си, а професор Тодор Кантарджиев, дори получи урок по гайда от 6-годишния музикант в първия епизод на шоуто. На финала Стефан изпълни последователно родопската песен „Руфинка е болна легнала“, „Шопска ръченица“ с втора гайдуница и завърши със „Ситно шопско“ с трета гайдуница. В номерът му се включиха постепенно тъпан, втора гайда и танцьори от танцова школа „В Шоплука“, които също допринесоха изпълнението му да бъде още по-въздействащо и пълно.

Грандиозният финал на осмия сезон на „България търси талант“ бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в неделя вечерта, когато над 1 020 000 души (по данни на ГАРБ), проследиха събитията на сцената. Близо 44% от телевизионната аудитория и 35% от активните зрители са настроили своите приемници на bTV, за да се насладят на бляскаво шоу от най-висока класа. То стартира с изпълнение на Homelesz и Ъпсурт и продължи с 12 изумителни номера на финалистите, сред които – спиращи дъха илюзии, екстремно изпълнение на ролкови кънки, много красота, нежност и стил в номер на пилон, зрелищна бойна демонстрация, перфектно изпълнени народни и пиратски танци, народна песен под съпровод на класически оркестър, уникална демонстрация на абсолютен слух, много хумор, страхотни изненади и истинско забавление, които превърнаха финала на „България търси талант“ в незабравимо изживяване за всички в залата и пред екраните.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град