новини детски

Начало | новини детски | В Бургас ще има състезание ROBO CHALLENGE и ученици могат да участват в него!

В Бургас ще има състезание ROBO CHALLENGE и ученици могат да участват в него!

Аз детето | 2022-05-20

В Бургас ще има състезание ROBO CHALLENGE и ученици могат да участват в него!

Второто издание на атрактивното състезание ROBO CHALLENGE BURGAS` 2022 ще се проведе на 6 юни зад открита сцена „Охлюва“ от 15.00 часа, съобщи Община Бургас. Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи, демонстрация на роботи. В нея ще се включат ученици от профилирани, професионални гимназии и средни училища в Бургас.
 
Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на кибер физични системи и алгоритми.
 
Състезанието ROBO CHALLENGE BURGAS` 2022 се организира от Община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас, със съдействието на фирма „ТехноЛогика“.
 
Канят се всички ученици от 8-12 клас, изучаващи или обичащи да програмират, да участват в състезанието, което още веднъж ще затвърди авторитета на Бургас на център на информационните технологии. Допълнителна информация за състезанието с роботи и записването за него, може да получите на следните телефони: 056 843 643 – зам. директори на ЦПЛР – Бургас; 056 825 809 и 0885 985 433 - кариерни консултанти в ЦПЛР – Бургас.
 
Photo by Eric Krull on Unsplash


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град