новини детски

Начало | новини детски | БДЖ ще зарадва децата с пътуване до Банкя на атракционна мотриса

БДЖ ще зарадва децата с пътуване до Банкя на атракционна мотриса

Аз детето | 2022-05-29

БДЖ ще зарадва децата с пътуване до Банкя на атракционна мотриса

Пътуване с атракционна мотриса, която е част от музейното наследство на железопътния превозвач ще организират от БДЖ за деня на детето – 1 юни. Мотриса 19.001 се използва за наемане от клиенти за частни пътувания, за заснемане на филмови продукции и клипове, а сега за първи път се предоставя възможност за свободно пътуване на желаещите да се повозят с нея. В празничния 1 юни мотрисата ще направи общо шест пътувания през целия ден по направление от Централна гара София до Банкя и обратно. Часовете на тръгване от Централна гара са: 9:00, 10:25, 12:30, 14:00, 15:30 и 17:15 часа.

Дизеловата мотриса е произведена през 1960 година в SGP – Wien, Австрия, разказват от БДЖ. Тя се състои от едно първокласно и едно второкласно отделение. Отделението за първа класа разполага с 9 луксозни комфортни подглавници и допълнително индивидуално осветление за четене с насочваща се по желание на пътуващия светлина. Отделението за втора класа е съставено от 28 меки кресла, разпределени по схемата 2+2. Креслата и в двете пътнически отделения могат да се завъртат в зависимост от посоката на движение и да се накланят до полулегнало положение.

Децата до 14-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях ще се заплаща единствено 0,50 лв. за запазено седящо място, в случай, че ползват отделно такова. Местата в мотрисата са ограничени!

Вижте още:
Какво знаете за влаковете? Със сигурност не всичко интересно!
Ориент Експрес – истински влак или писателска измислица?
Само за смелчаци: най-стръмният влак в света беше открит в ШвейцарияКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град