приказки от деца

Начало | приказки от деца | Зайчето и магьосника

Зайчето и магьосника

Чавдар Лалов | 2015-06-12

В един студен зимен ден гладът подгони зайчето и то напусна топлата дупка. Но навън снегът бе затрупал всичко. Само на един клон висеше самотна червена ябълка, а клонът беше толкова нависоко... Ала когато имаш приятели, нищо не е прекалено високо и прекалено далече…

Зайчето имаше приятел-магьосник, който го превърна в огромен динозавър. Заплака зайчето, забрави за глада и ябълката, викаше за помощ, но никой не идваше. Реши да избяга и да се скрие в гората, защото се срамуваше от своята грозота.
Сред гъстите треви и дървета то броди до мрак и накрая видя една къща. Почука на вратата, отвори му магьосника, който се казваше Минг Шанк Жо. Той приюти зайчето-динозавър, нахрани го, сложи го да спи в пухена постеля. На сутринта му каза, че трябва да премине през три изпитания, за да си върне предишния вид. Първото изпитание се наричаше Минг. Това означаваше, че зайчето трябва да се изкачи на връх Еверест. Второто беше Шанк – изискваше изпиването на вълшебен еликсир от планината. А третото – Жо – налагаше зайчето да изяде червена ябълка.
Желанието на зайчето да стане като преди беше толкова голямо, че с много усилия за около една година, то премина през първите две изпитания. Те го превърнаха в здраво и силно зайче-динозавър, което скочи нависоко и с лекота откъсна червената ябълка. Хапна си я вкусно и си върна предишния вид.

И аз бях там, и аз видях всичко това. Можеш ли да повярваш?...
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град