малък готвач

Начало | малък готвач | Супата за умници на Кенга и Ру

Супата за умници на Кенга и Ру

Аз детето | 2017-04-19

Супата за умници на Кенга и Ру

Ходили ли сте наскоро в Голямата гора? Сещате се! Онази, в която живеят Бухала, Прасчо, Тигъра, Зайо и всички останали приятели на Мечо Пух и Кристофър Робин. Знаехме си, че я обичате като нас. Както бяхме тръгнали да ви разказваме, онзи ден бяхме на гости в Голямата гора или по-точно бяхме в къщата на Кенга и Ру. Сещате се кои са те. Това са загрижената майка кенгуру и палавото ѝ момченце. Кенга обича да се грижи много за сина си и определено се старае той да яде вкусна и здравословна домашно приготвена храна. Трябва да ви кажем, че тя е единствената, която може да направи така че броколите и супата да се съчетаят в едно ястие, при това вкусно ястие. Лично го опитахме и веднага си отбелязахме наум, че трябва да ви предложим рецептата на Кенга и на вас. Освен това знаете ли, че броколите са изключително полезни за мозъка и могат не само да ви направят по-умни, но и да ви помогнат по-лесно да запомняте уроците направо в час! Кенга знае какво е най-добре за децата. О, нима вече сте готови да си приготвите супата ѝ!

Да започваме тогава, ето ги и необходимите продукти:

  • половин малко пакетче масло
  • половин глава нарязан на ситно червен лук
  • 1 скилидка нарязан на ситно чесън
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 зелена чушка пак нарязана
  • шепа суха мащерка
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 4 чаши нарязани на розички броколи
  • шепа крутони

Ще ви трябва и тенджера и дървена лъжица или черпак.

Приготвя се много лесно, дори Ру си я прави сам понякога, след като Кенга му е нарязала продуктите предварително. За по-големите от вас сме сигурни, че няма да е проблем да си ги нарежат и сами, но ако сте на около 12 или по-малки като Ру, то ви предлагаме да помолите някой възрастен за помощ с тази част. Той ще я направи много бързо, а сме убедени, че никой няма да ви откаже помощ ако знае какво смятате да правите с тези зеленчуци.

След това нещата са по-лесни. Включете котлона, но разбира се много внимавайте, сложете отгоре тенджерата и в нея бързо поставете маслото. Изчакайте така докато се нагрее и разтопи. Обикновено става за не повече от 5 минути. След това вътре поставете лука и чесъна и внимателно разбърквайте за около 5 минути, докато леко се запържат или както казва Кенга станат стъклени. След това към тях добавете двете супени лъжици брашно и отново бъркайте за пет минутки.

Накрая внимателно прибавете чушката, мащерката и двете чаши мляко. Много е важно да знаете, че млякото не се изсипва наведнъж, а по малко. Сипвате малко прясно мляко, разбърквате, сипвате още малко, пак разбърквате и така докато го изсипете цялото. За черешката на тортата или по-скоро броколите на супата слагате и броколите, покривате леко с капак и чакате млякото да заври. Знаете как изглежда това. Почва да се бунтува и от него да излизат малки мехурчета, когато това стане отмервате 10 минути и изключвате котлона.

Накрая изчаквате да спре да ври и леко да изстине и можете да си сипете в купичка или чинийка, като не забравяте отгоре да сложите и няколко крутона.

Ммммм, че вкусно! Може ли да ви дойдем на гости?

Имаме и още няколко рецепти за ароматни и вкусни супи:
Вкусната супа с лешници на Рапунцел
Интересна морковена супа за студени дни
Хванете риба, докато ядете вкусна супа



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град