малък готвач

Начало | малък готвач | Хванете риба, докато ядете вкусна супа

Хванете риба, докато ядете вкусна супа

Аз детето | 2016-09-08

Хванете риба, докато ядете вкусна супа

Супата е едно от най-популярните ястия, особено през есенно-зимния сезон. Няма нищо по-хубаво след дълъг ден навън да седнеш и да се сгрееш с една вкусна супа. Поне повечето възрастни мислят така. С децата работата е съвсем друга. Почти никой като малък не е обичал супата. Ние като деца също! Някак си ни се струваше неестествено да ядем твърди неща, които плуват в бульон, беше странно. Сигурни сме обаче, че ако имахме супа като тази, която ще ви предложим сега, щяхме да я ядем всеки ден. Освен че е вкусна, тя е и дори забавна. Всеки знае, че истински хубавата храна не се усеща само по вкуса, но и по миризмата и по начина по който изглежда, така че можем да кажем, че това е една хубава супа, която задължително трябва да опитате.

Понеже се вари и реже препоръчваме само тези от вас, които са над 12 години да я приготвят сами, за останалите е по-добре да си намерят асистент, в което няма нищо странно и срамно, най-добрите готвачи в света имат много помощници. След като сте си намерили и вие такъв, да запретваме ръкави.

Необходими продукти за една порция:

  • 4 картофа
  • кубче зеленчуков бульон
  • 300 грама сварено или изпечено пиле
  • щипка сол
  • 3 малки моркова
  • магданоз
  • праз лук
  • щипка черен пипер
  • соленки под формата на рибки – продават се много такива видове, може да си изберете дори да бъдат със сусам или без, вървят си много със супата и като вкус

Следвайте внимателно стъпките и ще я приготвите без проблеми:

Поставете малка тенджерка на котлона и я напълнете с вода. Включете котлона и оставете водата да заври. Докато чакате, внимателно обелете картофите, като не забравяте да помолите за помощ асистента, ако не можете да се справите, и ги нарежете на кубчета. Направете същото и с морковите и магданоза, като оставите един морков и едно стръкче за украсата. След това поставете картофите и морковите във водата, за да се сварят. Добавете и кубчето бульон и разбъркайте внимателно. Обикновено отнема около 20 минути да се сварят хубаво. През това време вземете пилето и го накъсайте на малки парченца. Най-добре ще е да имате бутче или бяло месо. Сложете и него в тенджерката както и щипка сол и черен пипер и оставете да поври още малко.

През това време подгответе и украсата. Вземете морковчето и от единия му край направете малък разрез, след това махнете излишните листенца от магданоза, така че да заприлича на пръчка. Закрепете го в разрезчето на моркова и готово. Вече имате въдицата за вашата интересна супа. Изключете котлона и оставете да изстине малко, но не съвсем, защото знаете, супата трябва да се яде топла. Сипете в подходяща купичка. Ние имахме такава с дръжка и затова украсата ни се получи доста успешна, но ако нямате една купичка с чинийка отдолу като в изискан ресторант е още по-хубаво.

Сипете супата в купичка, отгоре поръсете със нарязан магданоз и сложете няколко солени рибки, върху чинийката сложете още няколко рибки и до тях импровизираната въдица от морковче и магданоз или пък ако имате такава, закрепете я за дръжката и готово. Имате супа, която не само ухае фантастично, но и изглежда така.

Направо да ти се прииска да отидеш на риболов с нея.

Съвет: Ако обичате риба, можете спокойно да заместите пилето с риба, но нека е филе, без кости и тогава ще стане истинска рибарска супа.

Приятен апетит!

Опитайте още:
Вкусната супа с лешници на Рапунцел
Интересна морковена супа за студени дни



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град