малък готвач

Начало | малък готвач | Сладка домашна лимонада само с три съставки

Сладка домашна лимонада само с три съставки

Аз детето | 2018-04-27

Сладка домашна лимонада само с три съставки

Щом времето навън е горещо, няма как веднага да не се замислиш за някоя вкусна и освежаваща напитка. Повечето от нас веднага посягат към студеното газирано. Знаем, че не е никак полезно, но е така освежаващо. Има обаче начин по който хем да се разхладим, хем да не навредим на тялото си. Той се състои само от две думи и три съставки – нарича се домашна лимонада. Сериозно – за сладка лимонада ви трябват просто няколко лимона, захар и вода. Няма да повярвате колко вкусно става! Отнема само няколко минути да си я приготвите и да се насладите. Нещо, което ние ще правим цяло лято и никога вече няма да посягаме към газираните напитки. Просто не струват нищо пред тази вкуснотия.

За да си приготвите цяла кана от лимонадата ще ви трябват:

  • 1 чаша захар
  • 1 чаша топла вода и 5 чаши студена вода
  • 5 лимона
  • кана
  • вилица (за да изстискате по-лесно лимоните)
  • нож (за да ги разрежете на две)

Лесно е, така че да започваме!

Първо в каната сипете една чаша топла вода. Не е нужно да я топлите специално, и от мивката е достатъчно. Това се прави, за да може захарта да се разтвори по-лесно. После сипете захарта вътре и бъркайте, докато се разтопи. Отнема не повече от 4 минути.

Сега идва ред да изстискате и лимоните. За по-лесно можете да го направите в отделна купичка, но и направо в каната пак става. При това с вилица е много лесно. Първо разрежете всеки лимон на две половинки. След това в едната си ръка дръжте половинката, а в другата вилицата. Пъхнете вилицата в лимона и я въртете, а с другата ръка стискайте. Естествено това трябва да направите над съд. Повтаряйте тези движения, докато спре да излиза сок. Направете това с всички лимони. Звучи бавно на думи, но на действия е за няколко секунди.

Сега просто сипете лимоновия сок при водата със захар, както и добавете 5 чаши студена вода и разбъркайте. Готово е! Освежаващо и вкусно. Ако е прекалено кисело за вас винаги можете да добавите още захар, а можете да я заместите и с 3-4 лъжици мед.

В много горещи дни няколко купчета лед правят лимонадата още по-страхотна! Няколко резенчета лимон и сламки пък ще я направят фантастична!

С лимони можете да правите и други интересни неща:
О, какво чудо! Кръстосайте лимон с нар и създайте нов плод у дома!
Кошнички от лимон
Сладките лимонови кексчета на Лили



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град