приказки от деца

Начало | приказки от деца | Момичето, което създало лятото

Момичето, което създало лятото

Ивет Георгиева | 2018-09-04

Момичето, което създало лятото

Имало едно време в свят на студ и зима едно момиче, което било различно от другите. То се казвало Лета. Докато на другите хора им харесвал техният живот, на Лета ѝ омръзнало от студа и зимата. Тя много искала да бъде топло и да грее слънце. Всъщност, тогава дори нямало слънце, но имало една легенда, че преди много, много години слънцето било заключено и само един човек можел да го отключи – наричали го избрания.

И така, Лета учила в местното училище, и един ден, на път за там, объркала пътя. Озовала се в една тиха уличка. Там имало врата, която светела цялата в златно. Била отворена. Лета бавно влязла в къщата, в която имало само една стая. Вътре видяла златна топка, искряща от светлина и топлина. Лета взела топката. Тя заблестяла толкова силно, че Лета я изтървала. Топката се счупила и от нея изскочило момче. Момичето го попитало:

– Кой си ти?

– Аз съм Слънцето. А ти как се казваш?

– Името ми е Лета.

– Много ти благодаря, че ме спаси. И за това, че ме освободи от топката, в която бях заключен, ще създам сезон, в който постоянно ще грее слънце и ще го кръстя на теб. Сезонът ще се казва Лято!

И така се родила легендата за момичето, създало лятото. А Лета била много щастлива, че вече ще бъде топло.

Снимка: Az-deteto.bgКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град