приказки от деца

Начало | приказки от деца | Приключения по време на море (историйки от Ния Белята)

Приключения по време на море (историйки от Ния Белята)

Ния Пантева | 2018-09-07

Приключения по време на море (историйки от Ния Белята)

На връщане от морето мама все повтаряше: „Веднъж да се надяваш на спокойна почивка, ама с деца е невъзможно.“ И какво толкова е недоволна, като по пътя към морето повърнах само 7 пъти, а миналата година повърнах 9. Е, нека по-добре да ви разкажа по-подробно, защото ако мама започне да говори ще е нещо от сорта на „Тази мойта дъщеря е като хваната от гората, прави какви ли не глупости, а детето на съседката даже ходи на курсове по математика, български и английски“. Да, трудно можеш да им угодиш на тия родители. А на всичко отгоре и съседчето е на 12, а аз съм само на 7 и още дори не ходя на училище. И така нека да продължим нататък...

Пристигнахме на морето, хотелът не беше никак лош. Отидохме да обядваме. Сервираха ни спагети с някакъв гаден зелен сос. Мама каза, че го обожава и че ако аз не си изям моя, щяла да ми го изяде. Тогава видях муха на ъгъла на чинията. Натиснах с ножа си и... БАМ всичките спагети с гадния сос върху новата бяла рокля на мама. Не разбирам защо се ядоса, нали обожаваше тия спагети със зелен сос, а сега бяха по цялата ѝ рокля като от някаква нова модна колекция. Е, разбира се, наказаха ме да седя в стаята докато мама и татко са на сауна. Реших да играя на таблета на тате, ама го изпуснах и той се счупи. Брей, много е скапана техниката в днешно време. И още се чудя как като се върнаха мама и тате не повярваха на това, че е влязло едно куче, не е харесало цвета на таблета, счупило го е и си е тръгнало, все пак какво е една врата за един такъв звяр.

Решиха, че навън има по-малко неща за чупене и затова отидохме на плажа. Там видях един пояс досущ като гума на кола. Поясът беше на една хавлия, без никой до него и аз реших да го взема за малко. Тъкмо да излъжа мама и тате, че съм намерила гума, и едно дете се разкрещя: „Ей, това е моят пояс!“. Аз му казах, че не е, защото неговия сигурно е цял и го спуках. То се разрева. След две минути майка му дотича и започна да обяснява колко било грубо да взимаш нещо чуждо, без да попиташ. После мама се извини и ми каза, че ще ме накаже, ако продължавам така. След като номерът се провали, реших, че ще изпързалям някой друг. Влязох във водата и започнах да крещя, че се давя. После не знам защо спасителят ми се намръщи, след като му казах: „Ха, беше изигран!“. След това той говори с тате и заедно с мама решиха, че ще ме накажат да седя само на шезлонга, без да влизам във водата. Реших, че ще правя нещо друго и се отъркалях цялата в пясъка.

После намерих няколко деца, които искаха да заравят нещо и заровиха мен, а после изплаших жестоко мама и тате. Те решиха, че това им е достатъчно за днес.

Прибрахме се и ми казаха да се изкъпя. Те отидоха на масаж, а аз реших да си направя цветна вана. Взех няколко от лаковете на мама, изсипах лилавия във ваната. Ми, не ми хареса как стои. Повторих процедурата с няколко лака и си избрах стилът ми да е пясъчен, което означаваше да си остана с пясъка по мен, защото не исках да се къпя. Но какво върви с пясък? Сетих се – прекрасната червена рокля на мама и нейните обувки на високи токчета. Имаше около 15 минути до края на техния масаж и отидох да се изфукам пред другите момичета. После те ми казаха, че не може без грим и тръгнах обратно към стаята, но паднах и едното от токчетата се счупи. Събух се боса. След това се начервих с червилото на мама по устните и по бузите също. И тогава родителите ми се върнаха. Как мама и тате не можаха да ме харесат в този вид? Ами ваната, на нея какво пък толкова не ѝ харесаха, цялата оцветена? Мама каза, че чашата е преляла. Събрахме си багажа и си тръгнахме. И от какво толкова се оплаква? Миналата година си тръгнахме само два часа след като бяхме пристигнали.

Снимка: pixabay.comКоментари
1 коментар

Камелия Петкова, ,

Публикувано на 10.09.2018

Много ми хареса..Весело и забовно..

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град