приказки от деца

Начало | приказки от деца | В розовата страна на феите

В розовата страна на феите

Николета Велева | 2018-09-07

Имало едно време една чудна страна само с феи, облечени в розово от глава до пети. Две феи сестри поискали да отидат на море. Питали всички други феи дали искат да отидат с тях, но отказали. Затова отишли сами с вълшебната си каляска.

Спрели на паркинг пред модерен хотел. Тогава вече било тъмно. Легнали да почиват. На сутринта отишли на плажа. Понеже на плажа имало обикновени хора, сестрите с магия скрили крилата си и ходили като другите.

Потопили си краката във водата. Малко по малко влезли целите и започнали да плуват. С вълшебните си пръчки си направили опашки, за да са като русалки. Били надълбоко и хората не ги виждали. Докато оглеждали дъното за мидички, се блъснали в кораб. Изпуснали си пръчиците и отишли навътре да ги вземат. Не ги намерили. Отишли чак до другия бряг на морето, но още не ги намирали. Търсили из цялото море, но никъде ги нямало. То станало бурно, имало много вълни, защото злата вещица, най-големият враг на всички феи, била взела пръчиците. Така решили да потърсят нея. Намерили пръчиците, но не работели, били омагьосани. Само злата можела да ги използва. В една от пръчиците имало малко магия. Сестрите отплували до брега и махнали опашките си и били пак с крила. За щастие всички си били тръгнали. Отишли пак в хотела.

На другата сутрин пак решили да поплуват, но водата залепвала за тях. Това го направила вещицата. После отишли до нейното кралство, което било грозно и цялото черно. Сбили се с нея и я победили. Пратили я в друго измерение. Спасили другите хора като отново станали русалки, но не могли да се върнат, останали с опашки завинаги.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град