приказки от деца

Начало | приказки от деца | Лятното приключение на Лори и Мери

Лятното приключение на Лори и Мери

Дария Димова | 2018-09-03

Лори и Мери са приятелки, Мери живее в Македония, а Лори живее в България. Лори покани Мери на гости у тях. Те решиха да отидат на море за един ден. Мери искаше да отиде в Бургас, понеже не беше ходила на Черно море досега. Всички родители се съгласиха и отидоха до морето с каравана. На следващия ден си тръгнаха. Лори измисли една по-добра почивка за тях – да отидат на Рила планина и всички заедно да изкачат връх Мусала с помощта на стикове за изкачване и като стигнат на върха да снимат седемте рилски езера от най-високото. Всички се съгласиха. Майката на Лори предупреди, че ще тръгнат рано сутринта на другия ден, за да не го изкачват късно вечерта. На следващия ден всички си взеха багажа и тръгнаха с бусчето. Най-после пристигнаха.

– Ура! – казаха Лори и Мери. Те бързо започнаха да изкачват връх Мусала.

Като стигнаха до върха родителите им възкликнаха:

– Ах, каква чудна гледка!

Мери се обърна и видя нещо да лети, тя си помисли, че е пеперуда, но като се доближи до нея видя, че всъщност това беше фея. Мери се опита да я докосне, ама не можа, но успя да я снима. Тя се хлъзна и падна. Майката на Мери се обърна и я попита:

– Мери, какво правиш и защо лежиш на земята?

Мери обясни и показа снимката с феята на всички. Те много се учудиха и изненадаха. Лори попита Мери как е могла да направи всичко това за толкова кратко време? Мери замълча, но знаеше, че е станало с помощта на вълшебство, защото феите не се показват на всеки, а само на избрани хора. И тъй като беше станало обяд родителите на Мери предупредиха, че трябва да слизат надолу, за да стигнат навреме за обяд. Всички започнаха да слизат надолу бавно, за да не се подхлъзнат. Пристигнаха чак някъде следобед, но пак успяха да похапнат добре, защото бяха много изгладнели. Вече си тръгнаха за дома на Лори.

Мери не беше доволна от кратката почивка на морето и каза на всички, че иска пак да отиде в Бургас за една седмица, всички заедно решиха пак да отидат, но този път за една седмица. Родителите на Лори обясниха, че имат къща в Поморие, което пак е на морето и само на 20 км от Бургас. И Мери, и родителите ѝ ще могат да се разходят в Бургас. Всички се съгласиха и отидоха на море. Забавляваха се и поплуваха до насита в морските води. Мери и Лори останаха наистина доволни от тази почивка заедно и решиха да го направят отново и догодина.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град