малък готвач

Начало | малък готвач | Летни близалки с вкус като от дъгата

Летни близалки с вкус като от дъгата

Мирела Любенова | 2019-06-16

Летни близалки с вкус като от дъгата

Не сме опитвали дъгата на вкус, но сме 100% убедени, че тя е точно такава. Сладка, вкусна, освежаваща, плодова и с дъх на лято! Също и цветна, да не забравяме, цветна. Сега разбира се няма да си готвим дъга, а едни чудни плодови близалки, които определено притежават всички тези изброени качества. Да не говорим, че са и супер полезни и витаминозни, защото съдържат единствено плодове. Лятото ви определено ще стане по-интересно и по-вкусно. Само не забравяйте да си ги скриете някъде, защото сме сигурни, че при такъв вкус семейството и приятелите ви ще ги нападнат веднага и ще искат и още, и още. Желанието им е всеки ден да приготвяте такива! Но естествено първо ето и лесната и цветна рецепта!

Необходими продукти за около 5 близалки:

  • 2 кивита
  • 100 г малини
  • 350 мл сок от портокал
  • 350 мл сок от манго
  • можете да ги замените и просто със сок мултивитамин

Ще ви трябват също и:

  • форми за близалки или пък еднократни формички за мъфини и клечки
  • купичка
  • вилица или един от онези специални прибори за мачкане на картофи
  • лъжица

Ето и как да си ги приготвите:

Първо нека обясним, че ако нямате от специалните формички за ледени близалки, няколко еднократни за мъфини и клечки за сладолед или шишчета също ще свършат идеална работа. И така първото, което трябва да направите е да приготвите кивитата – за целта първо ги обелете. Това става най-лесно като ги разрежете на две и после прокарате лъжица между кората и плода навсякъде. После просто го вадите и сте готови. Чиста работа!

Поставете кивитата в купичка и ги намачкайте с помощта на вилица или прибора за мачкане на картофи. Този плод е достатъчно мек така че нямате нужда от блендери или подобни уреди. Плюс това не искаме кивито да е ситно смляно, просто леко намачкано, но да се усещат парченцата. Така е идеално.

След това разпределете по 1-2 лъжици от плода във всяка формичка, поставете им клечките и ги сложете във фризера. Това разбира се не означава, че са готови – имате още малко работа. Докато кивито леко замръзне вие пригответе малините. Това се прави, за да се получат цветните красиви слоеве. Колкото до малините, първо задължително ги измийте два пъти с вода, а след това в същата купичка пак ги намачкайте, точно като кивито.

Извадете близалките от фризера и отново сипете по 1-2 лъжици от малините. Поставете пак във фризера за около половин час. През това време можете да правите нещо друго, не е като да печете и да трябва да наблюдавате. Дори и да остане по-дълго във фризера не е проблем! След половин час или повече извадете и напълнете формичките до края със сок от манго и портокал или мултивитамин!

После... о, каква изненада – отново приберете във фризера за около 2 часа, за да може всичко да замръзне хубаво! Е това е, сега можете да вкусите плодовата дъга с дъх на лято! Прохладно и вкусно лято от нас!

По идея на rainydaymum.co.uk

Опитайте и още плодови сладости:
Плодова салата като на Хаваите
Плодово фондю
Бомбастични плодово-замразени шишчета
Шарени плодови шишчета за парти



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град