малък готвач

Начало | малък готвач | От деца за деца: спагетите с наденички на Маги

От деца за деца: спагетите с наденички на Маги

Аз детето | 2019-07-19

От деца за деца: спагетите с наденички на Маги

Всички деца обичат спагети! Независимо дали са просто сварени с кетчуп отгоре или пък са от онези специалните с кайма, сметана и доматен сос. Според нашата приятелка Маги Попова на 9 години обаче тя прави най-специалните и най-вкусни спагети на света. Семейството ѝ ги обожават, малкият ѝ брат през ден пита за тях, а приятелите понякога идват нагости само ако знаят, че ще има от спагетите с наденички на Маги – както те ги наричат. Как Маги е измислила тази рецепта не иска да каже – твърди, че е семейна тайна, макар че ние сме сигурни, че е станало леко случайно. Въпреки това също си ги приготвихме и сега също не можем да им устоим. Така че споделяме рецептата и с вас и се надяваме също да ви харесат. И не забравяйте, че ако и вие имате ваша любима рецепта (а пък и снимка ще е идеално) можете също да я споделите с нас на info@az-deteto.com, а ние с всички читатели!

Необходимите продукти за спагетите на Маги са:

  • 2-3 от любимите ви наденички
  • 1 пакет спагети
  • 200 г топено сирене
  • 100 г чери домати
  • 100 г грах от консерва без течността
  • 50 г настърган кашкавал
  • 1 литър вода

Ето и как точно се приготвят:

В тенджера сипвате един литър вода и я оставяте на котлона да заври. Знаете, че по-малките от вас трябва да използват помощ от умел с печката и врящите течности. След като е завряла поставяте спагетите вътре и ги оставяте до пълно сваряване. Когато са готови ги махате от котлона и оставяте да изстинат.

През това време в тиган с незалепващо покритие или обикновен с малко зехтин на дъното нарязвате наденичките на парчета и ги запържвате докато станат готови. Според Маги те си се готвят почти сами – само ги разбърквайте внимателно от време на време. Иначе докато се готвят можете внимателно да изсипете спагетите в голяма купа. Знаете, че обикновено възрастните ги поставят в гевгир (онова голямо нещо с малки дупки) и ги цедят от водата, но Маги се притеснява да го прави, затова просто ги загребва с лъжица за спагети и ги пренася малко по малко в купата. Вярно по-бавно е, но е сигурно. След това към тях добавя 200 г топено сирене, 50 г настърган кашкавал, 100 г грах, добре измити и разрязани на две чери домати, както и готовите наденички.

Всичко това се разбърква и е готово за сервиране. И повярвайте – наистина е вкусно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град