малък готвач

Начало | малък готвач | Малко солети, с малко шоколад и малка добавка, които да подсладят деня ви

Малко солети, с малко шоколад и малка добавка, които да подсладят деня ви

Аз детето | 2019-05-20

Малко солети, с малко шоколад и малка добавка, които да подсладят деня ви

Ето че е само следобед, а вие вече сте се прибрали от училище, написали сте всичките си домашни и дори сте изхвърлили боклука, оправи ли сте си леглото. Определено заслужавате някоя сладичка награда, нали? Сигурни сме, че същото важи и за цялото семейство. Мама и татко са работили цял ден, а пък по-малките ви братчета и сестрички... Е със сигурност и те са постигнали някакъв по-малък успех, който заслужава поне една сладичка награда. Така че защо не запретнете ръкави за последен път днес, не сложите дори и въображаемата си шапка на главен готвач и не приготвите една малка вкуснотийка. Ето как!

Ще ви трябват:

  • натурален шоколад
  • пакетче обикновени солети
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 супена лъжица мед
  • шепа овесени ядки – около 70 грама

Също и две купички за микровълнова, както и подходяща чаша за сервиране на солетите.

Всичко е много лесно!

Сипете млякото в едната купичка и към него добавете супена лъжица мед. Пуснете го в микровълновата за около 1 минута да се стопли, а след това извадете внимателно и добавете овесените ядки. Оставете ги така да престоят 5 минутки, за да омекнат.

През това време начупете натуралния шоколад и го поставете в другата купичка. Него също разтопете в микровълнова. Сигурно знаете как става – пускате за 30 секунди, вадите, разбърквате, пак пускате, пак вадите, пак разбърквате и така докато се разтопи. Това се прави, защото иначе шоколадът лесно ще загори. От друга страна сега и вкусните солетки се правят лесно. Хващате всяка една от тях и я потапяте до половината в шоколад, а след това и в сместа с овесени ядки и мляко. Накрая оставяте солетите в хладилника за около 15-20 минути да стегнат и сте готови.

Лесно и много вкусно!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град