малък готвач

Начало | малък готвач | Красиви картини с банани направете и вкусно си ги хапнете

Красиви картини с банани направете и вкусно си ги хапнете

Аз детето | 2019-06-25

Красиви картини с банани направете и вкусно си ги хапнете

Те са жълти, продълговати и много вкусни! Те, както веднага се досещате, се наричат банани и всеки ги обича. Най-често си ги хапваме просто като ги обелим или пък ги правим на вкусно смути или шейк. Знаете ли обаче че бананите могат да се превърнат и в истинска картина, произведение на изкуството. Сигурно неведнъж в интернет сте виждали хора, които правят красиви форми и дори цели анимационни герои от храна. Това разбира се понякога е доста трудно, но пък ние открихме, че да направиш красиви картини с банани и няколко други плодове е лесно и става много красиво. След това тази.... да го наречем красива плодова салата можете да поднесете на семейството си, на рожден ден или пък просто вие самите да ѝ се радвате. При това ще ви предложим няколко варианта.

За всички варианти ще ви трябват банани, киви, боровинки и малини.

Делфинчета

Да си направиш делфинчета от банани всъщност е много лесно. Обелете два банана, а след това отрежете леко под наклон едната им час, преди мястото на което се извиват. От отрязаната част направете 3 триъгълничета за перки и опашка, после просто поставете бананите по средата на чинията, а около тях украсете с боровинки, малини и киви и сте готови. Вижте колко красиво и вкусно изглежда.

Дакелче

Дакелчето пък се прави още по-лесно. Разрежете банан наполовина по цялата му дължина и го сложете в чинията. Другата половина разрежете на две – едната ще е главата на дакела, а от другата отрежете опашка, крака и уши. За очи и нос пък използвайте резенчета боровинки. Накрая отново украсете с добре измити боровинки и малини и сте готови. По желание можете да добавите и купичка шоколад в чинията и ананас отрязан като кокалчета – става страхотно. Само внимавайте с ножа!

Гъсеничка

Обелете банана и го нарежете на дебели кръгчета, можете да направите това и в чинията за по-лесно, защото трябва да останат едно до друго. След това обърнете първото кръгче, така че да е плоско, а останалите оставете така. После с боровинки направете очички и крачета, като поставяте по една боровинка от двете страни на кръгчетата. Накрая около гъсеничката поставете купчини резенчета киви и по една малинка отгоре. Вижте колко красиво се получава.

Ето това бяха нашите красиви плодови идеи. Опитайте и ще видите колко е забавно и вкусно и как ще очаровате всички!

Вижте още интересни неща за бананите:
Къде растат бананите – съществуват ли бананови палми?
С банан, маршмелоу и малко украса става най-сладкият десерт
Плодов шейк с малини и банан
Смути-боул с моркови и банан: вкусна и нестандартна закуска за всеки ден



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град