новини детски

Начало | новини детски | Конкурс за детска песен на Евровизия 2011

Конкурс за детска песен на Евровизия 2011

Аз детето | 2011-08-25

Конкурс за детска песен на Евровизия 2011

От 2003 година насам се провежда конкурсът "Детска песен на Евровизия". Тази година той ще се състои в Армения, в спортно-концертния комплекс „Карен Демирчан”. Огромното съоръжение е построено на хълм, който доминира над западната част на Ереван, столицата на Армения.  Състои се от две зали – спортна и концертна. В конкурса ще вземат участие 13 страни, една от които ще е България.

По този повод Българското национално радио организира конкурс за набиране на песни за участие в "Детска песен на Евровизия" 2011.

В конкурса мога да участват всички деца, които са на възраст от 10 до 15 години. 
Песните, които кандидатстват за участие в националния конкурс, трябва да бъдат създадени (текст и музика) от автори – деца или детски колектив, в сътрудничество с композитор-аранжор или текстописец. Децата-изпълнители трябва да бъдат единствени носители на правата за песента или един от носителите на правата.

Песните-кандидатки трябва да бъдат български национален продукт. Всяко дете-изпълнител, което участва в представянето им трябва да е с българска националност или поне да е живяло непрекъснато в България най-малко две години и половина до датата на националната селекция.

Изпълнението на всяка песен не може да надвишава 2 минути и 45 секунди и не може да бъде по-кратко от 2 минути и 30 секунди.

Текстът на песента трябва да бъде написан и изпълнен на български език. Позволява се до 25 на сто от целия текст да бъде изпълнен на друг език. Целият текст на песента представлява всички куплети и припева, включително повторенията.

Подробности за участието, както и как може да се участва можете да намерите в сайта на БНТ – www.bnt.bg


 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град