новини детски

Начало | новини детски | Талантливите деца от детски танцов ансамбъл "Зорница" са на турне в Румъния

Талантливите деца от детски танцов ансамбъл "Зорница" са на турне в Румъния

Аз детето | 2011-08-11

Талантливите деца от детски танцов ансамбъл "Зорница" са на турне в Румъния

Очарователните малки изпълнители от Детски танцов ансамбъл "Зорница" за първи път ще се изявят на международна сцена и ще премерят сили с деца от целия свят.
Ансамбълът е поканен да участва в Международен детски фолклорен фестивал "Златната рибка", който се провежда от 7-и до 12-и август в живописния град Тулча, разположен на делтата на река Дунав.

Фестивалът има конкурсен характер и тази година е неговото 19-о издание, в което са поканени да участват групи от 25 държави, сред които България, Армения, Грузия, Молдова, Кипър, Турция, Македония, Сърбия, Унгария и др. 

За да се представят на ниво, децата на „Зорница” наблягат на целодневни репетиции в залата, лишавайки се от многото летни ваканционни забавления. Те трябва да подготвят две различни програми от по 20 минути, които ще покажат на организираните концерти, за да преборят конкуренцията, а другото – талант и хъс за победа го имат.

Своя чар и умения за танцуване децата от ансамбъл „Зорница” показват вече 4 години, а последният път когато завладяха публиката бе на откриването на Европейското първенство по самбо в София през май тази година. Пожелаваме успех и една „Златна рибка” към трофеите на малките танцьори!Коментари
1 коментар

lora , 10 г.,

Публикувано на 13.08.2011

браво на тях

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град