новини детски

Начало | новини детски | Конкурс за рисунка под мото "Орлите са красиви" започва заедно с новата учебна година

Конкурс за рисунка под мото "Орлите са красиви" започва заедно с новата учебна година

Аз детето | 2011-09-14

Конкурс за рисунка под мото "Орлите са красиви" започва заедно с новата учебна година

Заедно със старта на учебната година, тръгва и конкурс за детска рисунка, организиран от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Темата, по която ще рисуват участниците са дневните грабливи птици, затова и състезанието протича под мотото „Орлите са красиви!“. Участие могат да вземат ученици с художествен талант от цялата страна. Рисунките ще бъдат приемани до 15 октомври 2011, а на 1 ноември ще бъдат обявени победителите.

Жури ще избере шест от рисунките, които ще бъдат включени в календар за 2012 г., издаден от дружеството. Наградите за авторите им са бинокъл Olympus 8x40 DPSI, определител на широко разпространените птици в България и календар с отличените рисунки.

В конкурса може да участват ученици от цялата страна. Изисквания за минимален размер на рисунките: 25 х 25 см. Техниката на рисуване е по избор на участника. Оригиналите на рисунките остават в БДЗП. Изпращайте рисунките на адрес: 1111 София, п. к. 50 заедно със следната информация: заглавие на творбата, трите имена на автора, възраст, адрес, имейл, телефон.

Целта на конкурса е да предизвика интерес у младите хора към света на птиците, да ги подтикне да потърсят информация за тях, да бъдат любопитни за начина им на живот, местообитанията и навиците им.

В България днес могат да се наблюдават над 30 вида дневни грабливи птици. Част от тях са широко разпространени – мишелова, керкенеза, малкия ястреб, други, като царския орел, ловния соколи и египетския лешояд, са на границата на изчезване от дивата природа у нас. Хищните птици стоят на върха на хранителната пирамида и имат съществена роля за деликатния баланс в екосистемите.



Коментари
2 коментара

Мария Веселинова, 10 г.,

Публикувано на 17.09.2011

До редакцията: Има ли изисквания за формат на рисунката и използвана техника и на какъв адрес да се изпратят - по пощата или на електронен адрес, тъй като не са посочени в обявата?

От редакцията: Пропуснали сме ги, сега вече ги има.

NQMAM IME NEKAZVAM, NEKAZ г.,

Публикувано на 16.11.2011

SYPER SI

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град