новини детски

Начало | новини детски | Запознайте се с чудния свят на Къртичко и Плъхчо

Запознайте се с чудния свят на Къртичко и Плъхчо

Аз детето | 2011-07-19

Запознайте се с чудния свят на Къртичко и Плъхчо

Мили деца, запознайте се с Къртичко и Плъхчо!
В техния чуден свят има много светлина и радост. Животът на брега на реката е пълен с изненади, приятелство и веселие. Ще се срещнете с Жабока и Язовеца и с други интересни герои. Ще откриете красотата на природата и цената на истинското приятелство. Приключенията на тези малки и умни животинки ще ви дадат познания и със сигурност ще ви разсмеят.

Всичко в тази книга вдъхва надежда, че е възможно да се живее хармонично и вълшебно и в утешителното обкръжение на близките. Проблемите намират своите решения, неразумните биват вразумени, а лошите наказани. Изгубените биват приютени... а в края на всяко премеждие и всяко пътуване те чака топлината на дома. Потопете се в магията на добре разказаната история от английския писател Кенет Греъм – чуйте ромоленето на реката и шума на върбите...

За Кенет Греъм
Кенет Греъм е роден през 1859 г. в Единбург, Шотландия. Той е най-известен с произведението си от 1908 г. „Шумът на върбите“, шедьовър на световната детска литература. Кенет Греъм става популярен през 1929 г. след като Алън Милн, авторът на „Мечо Пух“, прави първата драматизация на „Шумът на върбите“, която носи името на един от героите – „Жабокът от замъка Жабокрек“.

Автор е на още две книги – „Златният век“ и „Дни на мечтание“, в които иронизира възрастните, забравили какво е да си дете.

Прочетете още:
Звезди, река, лято и три приятелки
Край реката
Жабешки концерт



Коментари
1 коментар

Анастасия Костадинова, 10 г.,

Публикувано на 21.07.2011

Книгата изглижда доста интересна и със сигурност ще си я купя и прочита някой ден. Обичам приказките и разказите за приятели , пътешествия и приключения, което почти всяка книга има. Има и интересни книги с вълшебства, но тях вече нечета често. Вече не ме влече, много за магьосници и русалки, а за нещо по...не мога да то обясня. И пжнеже не мога да прецена една книга по, написаното ще я прочета. Всеки има различен всус и не на всеки може да му хареса една книга, но мисля, че тази книга е като за мен. Това е моето мниние.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град