новини детски

Начало | новини детски | Ателие за късометражен филм „One Minute Junior“ организираха в Стара Загора

Ателие за късометражен филм „One Minute Junior“ организираха в Стара Загора

Аз детето | 2011-08-30

Ателие за късометражен филм „One Minute Junior“ организираха в Стара Загора

16 деца между 10 и 15 години от Стара Загора влязоха в ролите на продуценти, режисьори, оператори и актьори, защото участваха в Ателие за късометражен филм „One Minute Junior“, организирано от УНИЦЕФ.

Всяко от децата ще има възможност да направи собствено кратко филмче. То ще отговаря на въпросите: какво харесват и какво не харесват децата в живота в махалата; какво биха променили в средата, в която живеят; от какво се вълнуват; за какво мечтаят; от какво се страхуват. Ще се обхванат и теми като семейството, бедността, дискриминацията, насилието срещу децата.

Голямата част от участниците в ателието никога не са снимали с видео камера. „Тръпката да снимаш е страхотна!“ споделя Демир, 14 г. „Идеята ми е да заснема филм на тема „Бъдеща звезда“. Мечтата ми е да съм известен баскетболист.“ – разказва Митко, 14 г.
Момичетата и момчетата гледаха филми, продуцирани от техни връстници в Европа и останалата част от света. Организаторите насърчиха децата да опишат в скици цялостните си идеи, да измислят история със сценарий, актьори, декори, местоположение за заснемане на филма.

След като бъдат създадени, тези филмчета ще могат да бъдат гледани от всички на уебсайта на инициативата „One Minute Junior“, както и на сайта на УНИЦЕФ.

Най-добрите филмчета ще участват в надпреварата за годишната награда с филми от всички точки на света. Тримата победители печелят камера, за да могат да продължат заниманието си.



Коментари
2 коментара

dani borisov, 9 г.,

Публикувано на 02.09.2011

браво на тебе за филма момче.

misheto , 10 г.,

Публикувано на 08.09.2011

тази идея ми харесва защото това малко или много помага на децата да научат повече. много се радвам че все още имо такива неща

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град