малък готвач

Начало | малък готвач | Ароматни пръчици с шунка и моцарела за интересна закуска

Ароматни пръчици с шунка и моцарела за интересна закуска

Аз детето | 2018-03-01

Ароматни пръчици с шунка и моцарела за интересна закуска

Чедър, синьо сирене, ементал... и още други на които не им помним имената. Запознати ли сте с тези различни видове сирена и кашкавали. Ние не съвсем... Знаем си само нашият жълт кашкавал и бяло сирене и толкова. Наскоро обаче открихме още едно сирене. То също е бяло, но е някак си по-различно. Разбрахме, че е италианско и прясно, но за нас има вкус на пухкав облак. Мммм, вкусен облак. Също така открихме, че добре, даже отлично се комбинира с шунка. Още по-приятно става ако увиете тези два продукта в бутертесто и ги запечете на фурната. Невероятна закуска или за леко хапване докато гледате филм. Успешно заменят пуканките и чипса! Сега се пригответе и за рецептата, която ще ви донесе нов леко облачен привкус!

За тази нова рецепта ще ви трябват:

  • 1 пакет бутертесто
  • 12 резена шунка от любимата ви
  • 2 пакетчета моцарела – обикновено се продава на топки
  • малко зехтин
  • малко сол

Също ще ви трябват и:

  • нож
  • тавичка
  • хартия за печене

Ето и как да си ги приготвите:

Първо разпънете бутертестото на масата. Съветваме ви за целта да използвате найлоновото листче, което идва с бутертестото. Просто не го махайте. След това го нарежете на квадрати. Хубаво е те да са поне колкото дланта ви, за да можете след това да сложите вкусните съставки вътре без те да излизат при печенето. Това тесто се реже лесно, защото е тънко, но ако имате проблеми с това помолете някой за помощ. Няма как да ви откаже.

След това е лесната част. Първо обаче ви съветваме да постелите хартия за печене на тавичката, за да можете направо след това да завивате и да слагате, а също и да си нарежете или направо накъсате моцарелата на парченца. После на всяко квадратче по средата поставяте по един резен шунка и едно или две парченца моцарела. Сипвате и съвсем мъничко зехтин и увивате на руло. За да не се развие накрая леко притиснете края с пръсти.

Така правите рула или пръчици колкото ви стигне тестото. Имайте предвид, че при печенето ще се надуят, затова е добре да ги редите в тавичката на поне три пръста разстояние едно от друго. След това просто печете 13-15 минути на 200 градуса. След като ги извадите от фурната отгоре поръсете и с малко сол.

Можете да ги ядете така или пък с кетчуп или друг любим сос. На това му казваме вкусна облачна закуска!

Вижте и още интересни рецепти за закуска:
Закуска по френски: няколко предложения за вкусни френски хлебни рулца
Бърза и вкусна закуска с овесени ядки за успешен старт на деня
За закуска: превърнете скучните сандвичи в шедьоври
Тайната рецепта за закуска на феите
Солено-сладки печени понички за идеалната закуска



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град