приказки от деца

Начало | приказки от деца | Желанията на децата

Желанията на децата

Валентин Георгиев | 2019-06-10

Ако бях джин, щях да изпълнявам желанията на всички деца по света, за да ги направя щастливи. Като казах всички, имам предвид само желанията, които носят успех и добро. Ще разкажа една приказка. Имало едно време един джин, който бил заключен в една стара вълшебна лампа. Група крадци искали да откраднат лампата, за да не се осъществят желанията на децата. Тази лампа стояла в стаята на едно момче и можела да се докосва само от него. Ако някой друг я докосне, веднага пристигала полицията. Именно това крадците не знаели.

Една вечер те отишли в дома на момчето. Докоснали лампата и от нея излязъл джин. Той знаел за лошите намерения на тези хора и ги прогонил, като избълвал срещу тях огнена лава. Но освен крадците имало още един злодей, който успял някак да открадне незабелязано лампата с джина и избягал. Тъй като полицията не успяла да дойде навреме, отнякъде се появили трима супергерои: Огън, Вода, Светкавица. Те се заели да издирват злодея с откраднатата лампа.

Една нощ злодеят решил да се възползва от могъществото на джина и потъркал лампата. В този момент той се криел в една изоставена къща далеч от града. Мислел, че е в безопасност, но уви. Супергероите успели да засекат енергията, излъчвана от лампата при излизането на джина и веднага пристигнали. Взели я и я върнали на момчето. Така джинът имал възможността да изпълни желанията на всички деца, които били еднакви: да пораснат по-бързо, да имат истински приятели, да си гостуват един на друг в различни краища по света, да се уважават и забавляват в детски центрове с много спортни зали и работилници по изкуства. Всички деца били щастливи и доволни, живеели в мир и приятелство.

Участва в конкурса „Въображението впрегни, приказка напиши и вълшебни награди от новия „Аладин“ спечели“Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град