новини детски

Начало | новини детски | „Невидимата нишка“, „Невидимата раница“ и „Невидимата каишка“ от Патрис Карст – пръв помощник за самостоятелни деца

„Невидимата нишка“, „Невидимата раница“ и „Невидимата каишка“ от Патрис Карст – пръв помощник за самостоятелни деца

Аз детето | 2024-04-11

„Невидимата нишка“, „Невидимата раница“ и „Невидимата каишка“ от Патрис Карст – пръв помощник за самостоятелни деца

Издателство „Ера“ отбеляза Международния ден на детската книга с поредица от три книги, които ще помогнат на децата да разберат, че обичта ни свързва с близките ни, независимо колко голямо разстояние ни дели. Трогателното послание и илюстрациите, дело на Джоан Лю Фрийтхоф, на „Невидимата нишка“, „Невидимата раница“ и „Невидимата каишка“ ще очароват всяко дете, а и всеки родител. С увлекателни истории и оригинална идея, поредицата носи положително послание, което децата лесно могат да възприемат.

Патрис Карст е умел разказвач на трогателни истории. Книгите ѝ докосват сърцата на милиони читатели по света и са преведени на 20 езика. Родена е в Лондон, но живее в САЩ. Сред най-популярните ѝ заглавия са „Невидимата нишка“ и „Невидимата раница“. Карст дава на читателите си „инструментите“, с които могат да преодолеят всяко препятствие, като ги учи винаги да разчитат на вътрешната си сила, да си сложат Невидимите криле… и да полетят!

„Невидимата нишка“: Докато сърцето ти е изпълнено с обич, Нишката винаги ще е там. Мама разказва на дечицата как всички те са свързани с невидима нишка. Нишка, изтъкана от любов. Дори да не можеш да я видиш, можеш да я почувстваш със сърцето си и знаеш, че тя винаги те свързва с тези, които обичаш. Но всички ли имат такава Невидима нишка? Колко далече стига тя? Може ли някога да се скъса? Тази стопляща душата книга изследва невидимите, но неразрушими връзки между нас и провокира по-задълбочени разговори за любовта. Предлага прост подход към преодоляването на самотата, раздялата и загубата, който децата лесно могат да разберат и приемат, и изпраща силно послание на читатели от всички възрасти.

„Невидимата раница“: Първият учебен ден на Мила! Тя е развълнувана, но и тревожна. Ами ако не може да намери класната си стая? Ами ако никой не я хареса? Ами ако е прекалено притеснена, за да говори? С помощта на съветите на по-големия си брат, тя осъзнава, че има всичко необходимо в своята Невидима раница: Невидим микрофон, за да се чуе гласът ѝ; Невидимо фенерче да ѝ помогне, ако се изгуби; Невидима мрежа да я хване, ако падне; и още много други вълшебни и полезни неща. Раницата ѝ побира всичко!

„Невидимата каишка“: Когато домашните ни любимци вече не са с нас, една Невидима каишка свързва нашето сърце с тяхното. Това казва Емили на приятеля си Зак, след като кучето му умира. Но Зак не вярва. Той вярва само в това, което може да види. Ала след едно просветляващо пътешествие из квартала, докато скърби, Зак започва да усеща утешителното подръпване на Невидимата каишка. Чувството е… като любов. Нежните думи на авторката, заедно с вдъхновяващите илюстрации, помагат на читателите да преодолеят загубата на домашния си любимец.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град