игри за навън

Начало | игри за навън | Забавно като криеница, интересно като гоненица и цветно като август

Забавно като криеница, интересно като гоненица и цветно като август

Аз детето | 2019-08-22

Забавно като криеница, интересно като гоненица и цветно като август

Забавна, весела, раздвижваща, непредвидима и много интересна – ето за такава игра ще си говорим днес с вас. Толкова ни харесва, че ни се иска да ви кажем, че сме я измислили сами...  Но това не е точно така! Онзи ден, докато се разхождахме в парка попаднахме на група весели деца и ги наблюдавахме известно време, за да разберем какво точно правят. Оказа се, че играят именно на тази игра! Тя смесица от криеница и гоненица с добавен към нея малко цвят. Лятна и весела, така че прочетете правилата, хванете под ръка веселата компания и излизайте да играете!
 
Първото, което ви съветваме е да отидете за веселата игра в парка! Там е най-подходящото място, като по пътя минете и през книжарница и си купите 5 цвята бои за лице. Може да използвате и пет от червилата на мама, стига да не са ѝ много ценни и да ви ги даде. Също е важно да знаете, че за да стане весело трябва да сте поне петима. След това определете един от вас, който ще гони. От опит знаем, че обикновено никой не обича да гони, но тук е по-различно затова бъдете сигурни, че дори и вие да сте този ще е страхотно. Първата важна задача на гонещия е да скрие петте цвята на различни места из парка. Разбира се не трябва да е на много голяма територия, за безопасност и защото тогава играта много ще се проточи. След това всички започват да търсят цветовете. В момента в който намерят някой цвят правят една чертичка на ръката си, а през това време гонещия... ами гони. В момента в който хване някой му изтрива цвета и той трябва на ново да си направи чертичка.
 
Победител е този, който успее да си нашари ръцете и с петте цвята пръв! Това е всичко! Обещахме ви, че ще е интересно, ново и забавно, нали? Сега остава да опитате и не се съмняваме, че ще се усмихвате точно като децата, които видяхме в парка! 


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град