игри за навън

Начало | игри за навън | Есенни тебеширени забавления

Есенни тебеширени забавления

Аз детето | 2019-09-08

Есенни тебеширени забавления

Лятото започва все повече да се отдалечава, но това съвсем не означава, че е време да се затворим и да си играем само вкъщи. Та кой ще иска вкъщи при такова време, то е почти като лято навън, а и ни предстоят почивни дни. Просто всичко се подрежда прекрасно. Предлага ме ви в тези топли и вълшебни почти есенни дни да си организирате игри с цветни тебешири. Какво по-хубаво от това, всичко около вас е цветно и вие играете на цветни игри, вълшебство! Освен това тебеширите са едни от тези неща, които ни предлагат безкрайно количество от забавления, които не изискват нищо друго. Просто няколко цветни тебешира и това е, но пък забавлението е гарантирано. Освен това ще развие фантазията ви и ще видите колко по-интересна е тя от всяка игра или филм. Ето и нашите пет предложения за цветна забава с тебешири, с които да започнете и сигурни сме – от тях ще произлязат и още много. Цяла събота и неделя няма да ви стигнат!

Класически игри

Можете да играете някои от класическите игри, които и вашите майки и бащи са играли. Неслучайно са оцелели толкова време – забавни са. Дама, шоколад, дори и гигантски морски шах – толкова са забавни, че ще си играете с часове. Още по-интересно ще се получи ако измислите своя собствена подобна игра или модифицирате правилата на някои от тези.

Нарисувайте си град

Ако имате достатъчно пространство можете да нарисувате собствен град. Нарисувайте улици, булеварди, къщи, блокове, магазини, паркове, всичко каквото има в един град. След това вземете велосипедите и карайте през града. Може един от вас да е регулировчик на движението. Всъщност знаете ли, че преди няколко години бяха модерни такива игри, само дето плащахме за тях. Отиваме в близкия увеселителен парк и имаме същото, а вие можете да си го направите навсякъде и по всяко време. Пък и дори самото рисуване на града с приятели и всички подробности е доста забавно.

Направете си тебеширена художествена галерия

Ако вашата страст е рисуването, то тебеширите са точно затова. Можете да си направите прекрасна художествена галерия с тебешири. Отделете различни части от мястото, на което ще рисувате: на едно място пейзажи, на друго хора, на трето животни, на четвърто любими герои, на пето екстравагантни рисунки. След това нарисувайте по няколко красиви рисунки на всяка тема. Красота! Можете дори да разведете приятели и родители във вашата художествена галерия.

Тебеширена мишена

Нарисувайте мишена, кръгла, с различни точки, знаете как става. Вземете нещо меко, топка или стара играчка и си организирайте състезание, кой ще уцели най-много точки от тебеширената мишена.

Тебеширена настолна игра

Знаете какво е настолна игра, нали? „Не се сърди човече“, „Монополи“ или пък по-модерните „Пътешествие около света“, „Шоуто на тюлените“. Можете и вие да си направите настолна игра с вашите правила и вашето въображение, може да е за замъци пълни с дракони, можете да спасявате принцове и принцеси от пещери пълни с лоши прилепи или пък да бъдете супер герой или да измъквате хора от супер тайна лаборатория. Просто начертайте квадратчета, поле с тебеширите и започвайте играта. Дори самите вие можете да бъдете пионките, какво по-реално и забавно от това?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град