игри за навън

Начало | игри за навън | Цветно махало направи и във веселбата всички приятели включи

Цветно махало направи и във веселбата всички приятели включи

Аз детето | 2019-07-19

Цветно махало направи и във веселбата всички приятели включи

Може и да сте рисували с водни боички, с темперни, с такива за стъкло или пък по нетрадиционни начини като с пяна за бръснене, сапунени мехури, с вилица, с лъжица, с лепило или със сол. Щом обаче не сте опитали този начин – значи нищо не знаете. Вярно и тук има сол, но е съвсем различно и става чудесно, особено ако е навън и особено ако си вземете един от онези огромни кадастрони и поканите приятели – ще стане голям и чуден цветен купон. И изобщо не се лъжете – ще се хареса и на по-малките и на по-големите от вас, защото има нещо особено интересно и дори хипнотизиращо да рисуваш с цветна сол (може и пясък) с ръчно направено махало. Защо направо просто не опитате!

Както разбрахте за махалото ще ви трябва канап или прежда, фуния, сол в която да начупите тебешир и да потъркате, за да оцветите или ситен пясък от зоомагазин – разбира се в няколко различни цвята за по-интересно, също 2-3 тубички с лепило, както и голям кадастрон.

Сега е време и за забавления. Първо помнете обаче, че ще е най-добре ако използвате махалото в тих ден, защото ако е прекалено ветровито пясъкът или солта ще хвърчат навсякъде, само не и където трябва. Ако вятърът го няма е лесно. Извикайте си група приятели и разпределете цветната сол/пясък в няколко бурканчета или чашки. Поставете кадастрона под дърво или на друго удобно място, където над него можете да вържете махалото.

Самото махало пък ще направите като просто завържете прежда от трите страни на фунията, а след това завържете фунията за дървото, като оставите обаче достатъчно дължина, за да може да се клати над кадастрона. След това е време и за цветно забавление.

Нацапайте хубаво кадастрона с лепило и сипвайте от цветния пясък или сол във фунията, а след това я пускайте да се люлее в различни посоки и гледайте каква цветна диря ще остава. Когато приключите ще видите, че сте направи картина не по-малко красива от на всеки художник в този стил.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град