игри за навън

Начало | игри за навън | За прохладно лято – 4 весели мокри игри

За прохладно лято – 4 весели мокри игри

Аз детето | 2022-06-09

За прохладно лято – 4 весели мокри игри

Без съмнение игрите с вода са едни от любимите на децата и за ваша радост лятото вече е тук и колкото и дъждовно да е в момента все пак е лято и игрите с вода няма как да ви бъдат забранени! И дори и сега да не ви се играе с вода, прочетете тези идеи и ги запазете, защото съвсем скоро ще стане горещо и ще ви се иска да бяхте обърнали повече внимание на нашите 4 идеи! Ето ги и тях!

Водна пинята

Лесна и забавна игра! Напълнете ненадути балони с вода и ги завържете за края, за да не излиза водата. След това опънете връв или по-дебело въженце между две дървета или пък направо използвайте простора навън, ако живеете в къща и стига да ви позволяват. Завържете балоните на опънатото въже или пък простора на известно разстояние един от друг, така че да висят надолу. След това се редувайте със завързани или просто затворени очи (но без да поглеждате) да пукате балоните. Забавно и мокро! А ако искате да прилича повече на състезание можете да определите време за което да пукате балони и който спука повече печели. Или пък ако сте повече деца да се разделите на отбори по двама, единият обяснява къде е балонът, а другият слуша инструкциите и пука балоните, който отбор спука повече печели.

Водно състезание

За тази интересна надпревара напълнете куп балони с вода, отново и ги разделете в две кофи на предварително определена начална линия. След това поставете два стола в противоположния край на двора на къщата или в парка и върху тях по един балон. Готови ли сте за щафета? Разделете се на два отбора в редица един зад друг. При сигнал за старт, първите двама от отбора тичат до стола и сядат на балона. Целта е да го спукате! Ако не става от първия път сядате пак! Когато го спукате слагате нов балон и се връщате обратно при отбора си. И тръгва следващият! Така правите, докато някой от отборите спука всичките балони в кофата си и съответно той ще е победител.

Скачай

Този път няма балони, но пък ще ви трябват въже за скачане и пластмасова или хартиена чаша пълна с вода за всеки играч! Идеята е да превърнете скачането на въже в нещо малко по-лятно! Знаете как се скача! Две деца хващат въжето в двата края, опъват го леко и го завъртат! Един по един, всеки играч трябва да прескочи въжето 10 пъти, докато държи чашата си. Играчът с най-много вода накрая останала в чашата печели!

Игра с мокри гъби

Знаем, че е малко стара, защото ви я предложихме миналата година! Но това не я прави неподходяща и за сегашното лято! Много забавна, а как точно се играе можете да прочетете тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град