игри за навън

Начало | игри за навън | Да си направим снежни ангели

Да си направим снежни ангели

Аз детето | 2022-01-24

Да си направим снежни ангели

Най-накрая този тъй дългоочакван сняг дойде и натрупа и тази зима. Малко позакъсня, но затова компенсира с много валежи и много сняг. Така че, сега е момента да излезете и да му се порадвате. Не се зае кога пак ще ни изненада и ще изчезне за дълго време.
Чудите се на какво ли? Има много неща можете да опитате някои класически и добре познати игри, като направата на снежен човек, замеряне със снежни топки, просто да се повъргаляте в сега. А можете да опитате и някоя от нашите игри.
Харесахте ли си вече зимна игра. Ако не сте сега ще ви предложим нещо много добре познато, което може би сте забравили, но сега бързо ще се подсетите за него. Става въпрос за направата на снежни ангели.

Това не е точно игра в истинския смисъл на думата, но пак е доста хубаво зимно забавление. А и е толкова лесно, че и най-малките от вас могат да се справят с него. Най-добрите снежни ангели се получават на току-що натрупал сняг, когато покривката е плоска и не много дебела. Но става и такъв, който е натрупал от няколко дни.

По възможност изберете място за вашия снежен ангел, където са стъпвали най-малко хора. Легнете върху снега, като опънете ръцете си от двете страни на тялото си. След това започнете да размахвате крака и ръце. От движенията на ръцете, ще се получат крилете на ангела, а от краката – дрехите му. Главата и останалата част от тялото вече са направени, след като сте легнали в снега. Направете тези движения няколко пъти и сте готови. След това внимателно станете, така че да не развалите ангела. Тук помощта от приятел е много полезна. След като станете можете да се насладите на вашия снежен ангел.

За по-забавно около него може да нарисувате и други подробности като: ореол, облаци, слънце, някои пейзаж, къща, над която ангела бди. А ако сте повече хора можете да направите цяла група снежни ангели с различни форми и размери. Всичко зависи от вашето въображение.
Последен съвет от нас: ако докато лежите в снега движите само ръцете си вместо ангел, ще направите снежна пеперуда, която отново може да обогатите с други рисунки – цветя, трева и т. н.

Снимка: sxc.hu



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град