игри за навън

Начало | игри за навън | Хайде да поскачаме на въже!

Хайде да поскачаме на въже!

Аз детето | 2022-06-29

Хайде да поскачаме на въже!

На детски площадки по целия свят милиони деца се забавляват по същия начин. С обикновено въже те скачат, докато се изморят и това е забавно! И не, не говорим за прескачане на някакви препятствия, а за любимото на много поколения преди вас скачане на въже! Ето затова ще си говорим днес! Никой не знае със сигурност кой е измислил тази игра! Някои смятат, че това може да е започнало в средновековна Европа, докато други предполагат, че е започнало или в Китай, или в Египет. Откъдето и да е началото ѝ обаче, децата се наслаждават на тази забавна игра от стотици, а може би от хиляди години.

Както вероятно вече знаете, можете сами да скачате на въже. Някои от най-забавните игри обаче изискват две въжета и няколко души. Една от тези игри е популярна от много години в парковете и детските площадки навсякъде. Вашите баби също най-вероятно са я играли, попитайте ги и ще ви разкажат весели спомени, които сега е ваш ред също да си създадете! Нашата любима игра с въже, която ви препоръчваме да опитате включва най-малко трима души: двама души въртят две въжета в кръг, докато един или повече други ги прескачат. Пеенето на песни или забавни броилки също е част от забавлението. Някои деца дори избират да направят играта още по-вълнуваща, като опитват различни трикове, докато скачат. Такива са скачане на един крак или пък прескок на всяко от двете въжета с различен крак! Опитайте и ще видите колко е забавно!

Освен това знаехте ли, че скачането на въже е и професионален спорт? Екипите за скачане на въже участват в състезания и са се развили много различни стилове на скачане на въже и изпълнение на трикове. Състезанията са по-изумителни отколкото си мислите, а спортистите по-известни отколкото предполагате. Но дори и това да не е мечтата ви, знайте че да скачате на въже си струва не само заради забавата. Хора, включително много възрастни, скачат на въже, за да останат здрави! Това е страхотно упражнение за сърцето и могат да се изгорят до 1300 калории на час! Много лекари също често насърчават хората с наранявания на коляното и глезена да скачат на въже, за да укрепят мускулите на краката си. Учените смятат, че скачането на въже може да бъде по-безопасно от бягането и леката атлетика, тъй като ударът със земята се случва с цялото стъпало на крака вместо с петите.

Прочетете още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град