игри за навън

Начало | игри за навън | Забавни и чудесни пролетни занимания

Забавни и чудесни пролетни занимания

Аз детето | 2022-03-22

Забавни и чудесни пролетни занимания

Пролетта най-после е тук! Ура! Кой не обича топлото, но не прекалено горещо пролетно време, когато всичко около теб се събужда за нов живот – дърветата зеленеят, цветята цъфтят и дори понякога ухаят, а птичките пеят весело и щастливо. Това е най-доброто време, в което можем да се отдалечим от екрана и да се насладим на забавления на чист въздух. Сами много добре знаете, че възможностите, които топлото време предлага за игра са неизмеримо много, но има някои неща, които можем да свършим само през пролетта. Ето някои от нашите най-добри идеи, които се надяваме ако случайно не ви харесат, то поне да ви вдъхновят за нови още по-забавни. Запомнете от нас – цяла есен и зима ще имате да седите вътре и да играете на онези неща с екраните, така че сега е време да излезете навън и да се забавлявате! Няма да имате по-добра възможност от тази!

Събиране на букет от пролетни цветя

Ако отидете в близкия парк, сигурно ще забележите много глухарчета, маргаритки и едни малки сини цветчета. Разбира се, не е хубаво да се късат много от тях в парка, но някъде на някоя поляна, която си личи, че не са насадени специално, никой няма да ви се скара ако си наберете скромно пролетно букетче. Още по-хубаво ще е ако можете да излезете на семейна разходка в планината и да си наберете. Доказано е, че това доставя удоволствие на всеки – от най-малкия до най-големия. Вашите майки сигурно ще ви кажат, ако ги попитате, че когато са били малки, през пролетта това е било най-готиното занимание – береш си глухарчета, след това ги сплиташ на венче за главата и си представяш, че си красива горска нимфа!

Фотография

Никой не може да отрече, че пролетта е най-красивото време от годината! Направо си заслужава да ѝ се направи цяла фотосесия, дори цъфналата ябълка е така красива. Но разбира се, можете да се опитате да влезете в ролята на опитен фотограф и да снимате тези красоти. Пъпките на дърветата, птиците в небето, цветята. Дори и снимка на блокове и къщи на фона на залеза може да изглежда уютно и дори зашеметяващо. Така че опитайте, а и знайте, че всеки известен фотограф е започнал точно така – с подобни снимки.

Разходки с приятели

Прекрасните гледки не са най-красивото нещо през пролетта – тя има и други предимства, като например това, че се стъмва все по-късно. Сигурно вече сте се усетили, че ако само допреди няколко седмици в 18 ч. вече беше тъмно и неприветливо и имахме чувството, че вече трябва да спим трети сън, то сега все още грее приятно слънце – нито е студено, нито е много горещо. Така че ако искате да се веселите с приятели след училище, без да се притеснявате, че не сте си написали домашните, то сега е моментът. Пишете и излизате, още ще е приятно и най-важното светло.

Каране на велосипед или кънки

Любителите на велосипедите или кънките или ролерите ще ни разберат много добре, когато кажем колко е трудно цяла зима да гледаш колелото си оставено самотно в мазето и да знаеш, че не можеш да го караш. Е, приятели, не се колебайте, това време дойде – карайте на воля.

А вие имате ли още интересни и забавни предложения? Нещо, което обичате да правите през пролетта! Споделете с нас и с останалите деца.



Коментари
1 коментар

Плами , 13 г.,

Публикувано на 20.04.2016

фотографията е най-супер!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град