Инициативи

Начало | Инициативи | За по-зелено детство: засаждат 500 дръвчета в училищни дворове и детски градини

За по-зелено детство: засаждат 500 дръвчета в училищни дворове и детски градини

Аз детето | 2021-04-23

За по-зелено детство: засаждат 500 дръвчета в училищни дворове и детски градини

Столичната община засажда 500 дървета в дворовете на детски градини и училища. Програмата „Моята зелена детска градина. Моето зелено училище“ е създадена по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщават от Столичната община.

Преди Цветница започна засаждането на първите 50 фиданки в двора на детската градина 144 „Ханс Кристиан Андерсен“ в район „Искър“. Дърветата са липа, платан, явор и ясен.

Кметът Фандъкова, заедно със зам.-кмета по екологията Десислава Билева, кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков и директора на детското заведение Наталия Димитрова и учители, са участвали днес в засаждането на фиданките, информират от общината.

За четвърта поредна година Столичната община извършва засаждане на фиданки в училища и детски градини, като досега в дворовете на 536 училища и детски градини са засадени около 3500 дървета и около 13 000 храста. Общо 1700 фиданки ще бъдат засадени до края на май в София, като 900 ще бъдат по тротоарите, още 300 – в паркове, градини и лесопарковете на града, а над 500 ще бъдат засадени в дворовете на 20 училища и детски градини.

В горския фонд ще бъдат залесени отделно около 51 декара общински земи с 530 360 дървета от вида дъб, акация, смърч, явор. Подготвя се и нов зелен пояс в район „Нови Искър“ в землището на с. Негован., допълват от Столичната община.

Прочетете още:
Десет причини, заради които е добре да посадим дърво
Хиляди животни зависят от гората



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град